Свързани новини

26.02.2021 13:51

Не съм усетила подкрепата от БСП за мен и Румен Радев да е намаляла: Йотова

Видян 1084 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

За четири години не съм усетила подкрепата от БСП за мен и Румен Радев да е намаляла ни най-малко. Това каза пред журналисти вицепрезидентът Илияна Йотова в град Пещера, предаде Фокус.


На въпрос вътрешна информация ли е, че БСП е склонна да подкрепи Румен Радев за втори мандат в екип с нея, Йотова заяви: „Нека бъдем коректни и точни към това, което съм казала, а вие сте чули. БСП е подредена партия, която има много сериозен устав, който винаги се спазва, поне откакто аз съм в нея, с много точни процедури и номинации, които се правят от структурите, за да се вземе най-накрая решението на Националния съвет. Предстои още много път да извървим в тази посока, защото в момента най-важно е добрата кампания и спечелването на парламентарните избори, а след това ще помислим за президентските избори“. „Смятам, че така ще постъпят колегите ми от БСП. Що се отнася до подкрепата, за която ме питате, това, което казах, да, точно така е. За всички тези 4 години не съм усетила подкрепата за мен и г-н Радев да е намаляла ни най-малко. Напротив, в най-трудните моменти тази подкрепа най-много ни е помагала“, обясни Йотова.


Относно напускането на още един депутат от ПГ на БСП, Йотова заяви, че не е коректно да коментира. „Нямам цялата информация. Това е работа на ръководството на ПГ, на колегите ми от БСП. Много е лесно да стоим отстрани и да коментираме в общия хор – няма да си го позволя“, допълни тя.


На въпрос единна ли е партията в предстоящите избори Илияна Йотова коментира: „Това ще покаже кампанията и резултатът. За толкова години наблюдения и работа в БСП зная, че в точно такива моменти партията е способна на крайна мобилизация“. „Способна е да затвори много страници, които по една или друга причина не са прочетени докрай, изразявам се метафорично в случая. Способна е да даде всичко от себе си, за да могат да бъдат спечели изборите. Днес листите са готови, пожелавам на всички тези хора успех, те са много сериозни и силни. Те имат не само какво да кажат, но и какво да направят за България“, поясни вицепрезидентът.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.