Свързани новини

25.02.2021 17:40

Кой е виновен за спирането на ваксинацията?

Видян 7849 пъти | Коментари 3
Гласували 5 рейтинг: 4.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Пет дни, след като тръгна, масовата ваксинация в България спря. Вината е на НОЩ и правителството, които въпреки  всички информации още от лятото, че AstraZeneca няма дa може да произведе в срок и качествена ваксинa (за което 19 минути многократно писа) решиха да заложат именно на тази ваксина. Причината е проста: представител на концерна за България е  astra">Зоя Паунова - майката на евродепутатът  от ГЕРБ/ЕНП Ева Паунова- Майдел. Няма друга дуржава в ЕС, където ваксинацията да е спряла. Също така няма друга страна-членка с толкова малък процент инжентирани срещу коронавирус. Виновните са известни, но не си го признават.
 „Надбягваме се с вируса и ще видим кой ще финишира първи”, с това лишено от оптимизъм послание здравния министър Костадин Ангелов започна редовния брифинг на НОЩ. Той обяви за спиране на т.нар. зелени коридори за ваксиниране, тъй като вече няма налични препарати. Изглежда, че първите финиширали засега са именно отговорните лица в щаба, които не предвидиха подобно развитие на събитията. "Изключително неприятно изненадани сме от фирмата, която трябваше да достави ваксината, разработена в astra">Оксфорд (AstraZeneca)", каза Ангелов.
МЗ вече изпрати остро писмо до AstraZeneca. В документа се посочва, че с липсата на ваксини се "отнема надеждата на хората".
От ВМА първи съобщиха, че спират масовата ваксинация по тази причина. Напомняме, че лечебното заведение се оглавява от шефа на НОЩ ген. Венцислав Мутафчийски. Малко по-късно същото от болница Света Анна, Свети Иван Рилски и др..
С 60% е намален планът за доставка на ваксините на AstraZeneca до август месец, нещо за което многократно писахме предварително и не беше тайна в публичното пространство. За България още на първата доставка не беше 60%, а 94%!
Напомняме, че първоначално страната ни не направи заявка дори за Pfizer, а заложи основно на Astra. Напомняме, че има държави в ЕС, като Унгария, които заявиха от всички видове налични ваксини (включително руската и китайската). Само преди месец страната на Орбан беше редом до България в класацията по темпове на имунизация - т.е. в дъното, а сега е осма. Ние обаче стабилно си оставаме последни и предвид текущата обстановка само ще продължим да затъваме. Въпросът е важен, защото който първи се справи с ваксинацията, пръв ще започне да расте икономически, да открива работни места (трайно изгубихме 170 000)  и да привлича инвестиции.
Припомняме също, че българските здравни власти не са провеждали никакви клинични изпитвания


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 това, че няма 02.03.2021 15:49

    ваксини е супер и браво, защо мисирките лицемерят и се вайкат, стига с лъжи и двойни стандарти, ваксините са изключително вредни, това отлично се знае , но поликоректният рев не престава.

  • 002 Anonimen 26.02.2021 10:55

    Кой е виновен за масовата лъжа и психоза към народите по-света,и отнемане на Основни човешки свободи,на починалите от страх,че Ковид19,ще ги убие веднага и сега.КОЙ.

  • 001 Иван Якимов 26.02.2021 08:27

    ПРЕСТЪПНА, ОТВРАТИТЕЛНА, МРЪСНА ВЛАСТ! НАПИСА ЧЕРНИ СТРАНИЦИ В ИСТОРИЯТА НА БЪЛГАРИЯ!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

близнаци