Свързани новини

25.02.2021 13:36

Защо е сключен договор приоритетно с Астра Зенека: Мая

Видян 1454 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Страдат ли в момента обикновените българи заради това, че семейната връзка дъщеря и майка между евродепутатката от ГЕРБ и директорката за България на фирмата производител на непристигналата ваксина е повлияла върху вземането на решението?, пита Манолова


 


Г-н Борисов, кой повери с предимство на Астра Зенека здравето на българите? Защо е сключен договор приоритетно с този производител? Колко лева плащаме, за да нямаме ваксини? Та от сутринта ни се играят сцени по телевизията колко е гневен министърът на закъснелите доставки. Нали за спасител от здравната криза се самопровъзгласихте вие? Какви са неустойките? Ще си ги търси ли държавата? Защо Израел, например, няма този проблем? Да не би да е защото са заложили на по-надежден производител? Отговори, а не оправдания искат хората.


Това заяви председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова в позиция до медиите относно забавените доставки с ваксини „Астра Зенека“.


Стъпихте върху мината "ваксини" и побързахте да обявите производителя и ЕС за виновни. Защо Вие не гарантирахте здравето на хората, както го направиха вашите колеги, не само в Израел, за своите граждани? Защо няма осигурени големи доставки и от другите производители? Надделял ли е лобизмът над публичния интерес при сключването на договора? Страдат ли в момента обикновените българи заради това, че семейната връзка дъщеря и майка между евродепутатката от ГЕРБ и директорката за България на фирмата производител на непристигналата ваксина е повлияла върху вземането на решението? Как ще бъде потърсена отговорност от директорката майка на евродепутатка за забавените доставки (вече платени)?, попита още Манолова.


Тя направи изявлението по повод на информацията, че "зелените коридори" се затварят от днес във ВМА и в други болници поради недостиг на ваксини. Тоест, за желаещите ваксини няма, защото на правителството му липсвали около 200 хиляди ваксини към 1 март, допълва Манолова.


Борисов сам се провъзгласи и за държавния главен санитарен инспектор, и за доставчика на ваксини, и за "управляващ  директор" на здравната криза, но и за спасителя на нацията от Ковид-кризата. Тоест, закономерно е да отговаря.  Сметката му ще видим (дали излиза) на 4 април, категорична е тя.


На ден от Ковид-19 у нас продължават да губят живота си около 50 българи, на седмица - около 320. Ако ваксините бяха навреме доставени, тези животи нямаше ли да са спасени, г-н премиер-спасител? И ЕС и частна фирма ли са отговорни за живота на българските граждани по Конституция или Вие?, пита още Манолова.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 val 25.02.2021 15:19

    а във ВМЬ, касичката на кубето-генерал, приемат само работници на фирми на наши хора, няма 1,2,3,4 група по протокол.Бандитска работа.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

овен

Денят обещава подкрепа и разбиране от страна на близките

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Денят обещава подкрепа и разбиране от страна на