Свързани новини

24.02.2021 09:42

Отварянето на ресторантите няма да бъде проблем, ако се спазват мерките в тях: Сачева

Видян 1048 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Заповедта на здравния министър гласи, че заведенията ще отворят на 1 март. Имаме известно намаление на броя на заразените днес спрямо вчера. Данните ще продължават да бъдат динамични. Тази тема е изключително трудна поради факта, че трябва да се намери верният баланс, но смятам, че ако ресторантите се отворят със съответните ограничения, няма да има проблем”. Това коментира в предаването Здравей България по Нова телевизия социалният министър Деница Сачева.


По думите ѝ пандемията е изсветлила част от бизнесите в сивия сектор. „Факт е, че тези, които плащаха осигуровките си, получиа много по-големи компесанции. По мярката 60/40 има работодатели, които получават 300-400 000 лв. на месец, защото осигуряват служителите си на високи заплати”, поясни министърът на труда и социалната политика.


По-специално в сектора на хотелиерството и ресторантьорството 1/3 от договорите излязоха на светло благодарение на мерките, посочи Деница Сачева.


„Вчера имах среща с работодатели. Те твърдят, че много работници не желаят да бъдат осигурявани на пълния си доход, тъй като предпочитат да разполагат с повече пари. Те поставиха въпроса какво ще направи държавата, за да няма подобна възможност. По този начин работодателите имат касови наличности, които трудно биха оправдали пред НАП”, каза още Сачева. И допълни, че най-много работодатели са кандидатствали за помощ по мярката 60/40.


На въпрос може ли минималната заплата да стане 1230, а средната 2460 лв. до 2025 г., социалният министър заяви следното: „Още не сме обявили нашата предизборна програма, но това са постижими числа”.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

рак

Настроението ви ще е чудесно

Настроението ви ще е чудесно, а това ще ви помогне