Свързани новини

23.02.2021 17:30

AstraZeneca може да е токсична и канцерогенна: ИАЛ на МЗ

Видян 62089 пъти | Коментари 8
Гласували 10 рейтинг: 4.6000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Притеснителни факти посочва Изпълнителната агенция по лекарствата към Министерството на здравеопазването в съставен от нея документ за ваксината на AstraZeneca, фаворизирана от правителството. Над 30 000 ваксинации срещу коронавирус са направени през последните 4 дни, а голяма част от гражданите не подозират за възможните нежелани реакции. В момента у нас се бият Pfizer/BioNTech, Moderna, AstraZeneca, скоро се очаква да получим Johnson and Johnson, CureVac, а в края на годината и Sanofi. При това лекарите са инструктирани  да говорят за видовете ваксини на пациентите си и директно да предлагат наличното под ръка. В листовките на всяка от тях разбира се има противопоказания, но всеки е отговорен сам да се запознае с тях.
Явен фаворит в поръчките на България е AstraZeneca, чийто представител за България е майката на евродепутатката от ГЕРБ/ЕНП Ева Паунова- Майдел. Страната ни се ангажира да закупи големи количества от нея в каря на лятото на м.г., още преди да има съответното одобрение от ЕК. От пълната информация за тази ваксина, която Изпълнителната агенция по лекарствата (ИАЛ) и МЗ публикуваха едва в началото на месеца става ясно, че тя не само има букет от странични реакции, но на практика се тества в момента.
Производителите на Astra сами посочват: „Този лекарствен продукт е разрешен за употреба по т. нар. схема разрешаване под условие.Това означава, че за този лекарствен продукт се очакват допълнителни данни”. Те би трябвало да са налични, след като мнозина поневоля станат част от изпитванията.
 
От брошурата научаваме, че „продължителността на осигурената от ваксината защита е неизвестна, тъй като тя все още се установява от текущи клинични изпитвания”. Тук вероятно влизат и всички, които сега решат да я изпробват върху себе си. Както при Astra, така и при Moderna ясно е посочено, че може да не осигури защита на всички реципиенти.
Изненадващо научваме, че при Astra "не са провеждани проучвания за взаимодействията с други лекарствени препарати", пише в документа на Изпълнителната  агенция по лекарствата.

Същевременно се оказва, че изобщо „не са провеждани проучвания за канцерогенност”. Т.е. потенциалният риск


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 24.02.2021 09:10

    Мръсната сган помияри, които унищожават населението с цел да останат на власт. Това е ГРОБ

  • 001 Anonimen 23.02.2021 21:36

    Умишлено ли Борисов обикаля с джипката и приканва всички да се ваксинират с Астра Зенека, защото само тя е налична в момента, а както се очертава и в бъдеще и осъзнава ли българския министър председател, че съзнателно подлага на безплатно тестване собствения си народ? Всички евентуално пострадали в бъдеще би трябвало да търсят отговорност лично от примиера ни

Виж всички
напред
02|02
RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

везни