Свързани новини

23.02.2021 09:25

Защо си тръгна шефката на Инфекциозното в карловската болница след 36 години?

Видян 4887 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Медик от болницата МБАЛ "Д-р Киро Попов" в Карлово, която още през октомври миналата година посочи проблемите на сложната ситуация около коронавируса у нас и разказа от първо лице какво е да се бориш със заразата, въпреки че много хора не те подкрепят в това, публикува емоционален пост. Този път д-р Анета Милушева съобщи, че си е тръгнала от болницата, в която беше началник отделение Инфекциозни болести и в която работи 36 години. В думите й има болка. И разочарование от всичко случващо се в карловската болница, предаде plovdivnow.bg.


Ето написаното от д-р Милушева - публикуваме го без редакторска намеса:


Работя в болницата в Карлово от 1985 година. Тридесет и шест години. Приемам работата си като мисия и я харесвам най-вече заради удовлетворението да виждам оздравяването на болните. Безценно е да чуеш „Благодаря, Господ здраве да ви дава!“. Винаги съм си пожелавала да мога да помагам на хората и то се сбъдваше. В старата сграда, в скромното ни отделение с мизерните условия, с пренебрежителното отношение на управителя на болницата и демотивиращите заплати, но с екипа ми, на когото разчитах. До ноември 2020…


От началото на ковид епидемията до ноември се справяхме. Успявахме някак, въпреки че върху нас падаше грижата за всички случаи – лежащо болни, амбулаторни, тестове, хора със съмнителни симптоми, всеки с температура. Денонощен стрес и тичане. Работеше се на предела на силите – психически и физически. Нямахме нужната подкрепа. Напротив. Чухме не само упреци за „хаоса“, но и намеци за злоупотреба с използваните медицински защитни облекла, в които буквално живеехме ден и нощ.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 B66 23.02.2021 09:40

    Отнесли са се с Вас като терорист и провокатор. Напишете и името на директора да се поучат и други от него. Дано да успеете на новото място. Желая Ви го от сърце.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес е възможно да сте изложени на по-високи нива на стрес


Днес е възможно да сте изложени на по-високи нива на