Свързани новини

22.02.2021 15:52

Доган отново е с порции от студения резерв, кефлийско му е: Хр. Иванов

Видян 1756 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Демократична България поиска от Електроенергийния системен оператор (ЕСО) да предостави имената на дружествата, спечелили търговете за предоставяне на резерви мощности. Искането е отправено по Закона за достъп до обществена информация, след като журналистическо разследване показа, че държавата отново е започнала да плаща за т.нар. студен резерв, а сред спечелилите поръчки е и ТЕЦ "Варна" на почетния председател на ДПС Ахмед Доган.


Във видео, излъчено на живо в социалните мрежи от ТЕЦ “Варна ”, съпредседателят на “Демократична България” Христо Иванов посочи, че последните търгове са обвити в мъгла, защото класираните фирми не са посочени с имената им и само може да се предполага, че тецът на Доган е спечелил поне един от търговете. “Защо, господа от ЕСО, ако всичко е наред, фирмите не са посочени, а само номерата на офертите им”, попита Иванов.

 
“Отново Доган цоца студен резерв и му е кефлийско. И на Валерката и на Краси предполагам, че им е кефлийско, защото тяхната дълга политическа кариера главно в това се състои - техният смисъл да съществуват е да обслужват българската мафия, да обслужват Сарая, да обслужват кръга около Ахмед Доган. Това е техният патриотизъм”, заяви Христо Иванов.

 

Той припомни, че вече над половин година никой не иска да провери била ли е изобщо в състояние ТЕЦ “Варна” да осигурява студен резерв, за което е получила 54 млн. лв. Няма отговор по сигналите на “Демократична България” до прокуратурата и Министерството на енергетиката за централата. След искане до Агенцията за публичните предприятия и контрол да предостави анексите към приватизационния договор от 2006 г. между държавата и ЧЕЗ отговорът е, че “исканата информация не съществува”.

 

“Пълно мълчание обвива енергийната империя на философа д-р Доган”, обобщи съпредседателят на “Демократична България”. Той припомни, че чешката прокуратура започна разследване за продажбата на ТЕЦ “Варна” и заяви, че обединението ще ѝ предостави информацията, която има по въпроса. “Настояваме каскетът г-н Гешев да се възползва от механиката на договорите  за правна помощ и да поиска материалите, които са събрани в Чехия, така че и тук да може да се проведе разследване”, призова Иванов.

 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Мартин 25.02.2021 17:43

    Как пък един път не чух от Христо Иванов да каже нещо за Иво Прокопиев, за Сашо Дончев... все Доган и Пеевски са му в устата... защо ли?

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

 

 

към хороскоп хороскоп

водолей