Свързани новини

22.02.2021 13:07

Къде ще сложим 2,5 млн. спрени возила, защо ще преглеждаме освободените нови коли, отпечатани ли са вече стикери за 120 млн.лв. при необнародван закон? И още 9 въпроса

Видян 11468 пъти | Коментари 3
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

С пълно единодушие от присъстващите едва 82 от 240 депутати парламентът прие Закона, с който одобри новите и незаконни екостикери. Той още не е обнародван и не е в сила в очакване на решението на президента. Преди да го вземе, държавният глава е хубаво да зададе въпроси на клуба, който иска да налее 120 млн. лева годишно на депутата от БСП Петър Кънев и много повече на търговци на разнообразна техника – камери, четци и т.н. в дублираща система на платения с 320 млн. лв. тол, който поддържа вече тези функции. Темата е важна за 4 млн. българи с МПС. 2/3 от тях ще излязат от строя. Ето 12 информации за размишление:



1.    Защо се въвежда система за електронно засичане и контрол на ППС, посредством стикери при положение, че държавата две години ни убеждаваше, че стикерите са остаряла технология и са предпоставка за измама?
2.    Защо трябва да се инвестира в многомилионна система за контрол чрез стикери, която абсолютно дублира вече наличната Електронна система за пътни такси и съпътстващото й правоприлагане? Колко ще е планираната инвестиция, кой я плаща -общините или държавата? Кой поема инвестицията за оборудване автомобилите на МВР? Колко ще струва на институциите, осъществяващи контрол да интегрират технологичното решение за проверка и налагане на санкция (МВР, ИААА, ДАИ)?
3.    Започнало ли е отпечатването на стикерите, при положение че законът не е влязъл с сила?  
4.    В момента съществува електронен регистър, в който се въвежда преминат ГТП включващ измерване екологичните характеристики на ППС, защо е необходимо въвеждането на лепящ се стикер?
5.    Защо се въвежда остаряло решение чрез печат на стикери при положение, че в новите системи целия контрол на ППС се осъществява чрез разчитане на регистрационните номера и вече има налични такива изградени решения в общините и от държавата чрез Електронната система за пътни такси?
Всички европейски градове вече са въвели модерното решение, чрез зачитане на регистрационният номер на ППС за достъп до определени райони е градовете. София току-що обяви интегрирането на нови 200 камери с функция за  разпознаване номера, които могат да бъдат използвани за целта, аналогично на градовете в Европа.
6.    Уведомени ли са гражданите (60% от автомобилният парк е над 10 години), че тази


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Тихомир Томов 29.03.2021 20:49

    Приготвил съм си един екологичен сап за тези измамници..................

  • 002 Anonimen 28.02.2021 19:28

    Мислете дали да си останете във вас на 4 април и ако НЕ останете, мислете дали да дадете властта пак на ООД ГРОБ /Банкя/.

  • 001 Anonimen 23.02.2021 09:27

    Отговорът на въпросите е един: Защото трябва да се откраднат и поделят по законов начин едни много пари, без да се свърши работа и да има полза.

RSS

Най-нови

 Алиса в страната на чудесата

Алиса в страната на чудесата се завръща

Колибри предлага на читателите ...

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 24 март 21:00ч.

Добрият лъжец

Режисьор: Бил Кондън
В ролите: Иън Маккелън, Хелън Мирън, Йоханес Хаукур Йоханесон, Ръсел Тови, Джим Картър, Фил Дънстър, Александър Йованович и др.

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.