Свързани новини

22.02.2021 17:17

Зелени значки за ваксинираните в Израел, дават им повече права и ваканция в Гърция

Видян 3988 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Въпреки ужасяващите спомени на евреите свързани с понятието „значки” от времената на нацизма, Израел ще раздава именно "зелени значки" на %D0%B8%D0%B7%D1%80%D0%B0%D0%B5%D0%BB">ваксинираните срещу ковид-19, за да имат право да посещават културни прояви, да летят в чужбина и да влизат в клубове и ресторанти, предаде Сега. А съседна Гърция още дни преди това вече сключи договор за прием на ваксинирани туристи от еврейската държава, която и за нас е основен туристически пазар, особено за хазартния сектор и бранша на спауслугите в България.
Премиерът Бенямин Нетаняху обясни през уикенда: "Зелената значка означава постепенно отваряне на страната за получилите втора доза от ваксината”. Израел безусловно е най-напредналата страна: половината (над 49 %) от населението е получило поне една доза. Един на всеки трима израелци (33 %) вече е получил и втората доза. В това число са над 80% от най-уязвимата група граждани – хората в пенсионна възраст с израелски паспорти.
Министерството на здравеопазването на страната заяви в събота, че поставянето на двете дози на ваксината Pfizer / BioNTech е 95,8 % ефективно при превенция от заразяване с коронавирус.
Палестинската администрация, от своя страна, обяви в петък споразумение с Израел за ваксиниране на около 100 000 араби, работещи на еврейска територия. Отделно, наследниците на Арафат договориха и вече прилагат руски ваксини на своите земи в рамките на Ханаан.
Гърция също обмисля ваксинационен сертификат, какъвто вече договори при взаимния обмен на гости с Израел миналата седмица. Така ще отпадне необходимостта от PCR, какъвто сега се иска на границата, включително и от българите.
Южната ни съседка вече обсъжда на двустранно ниво въпросния сертификат за


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!