Свързани новини

21.02.2021 20:02

Под 10% от българите искат да се ваксинират веднага, половината - никога

Видян 2312 пъти | Коментари 2
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

По-малко от 10% от участниците в национално представително проучване на "Алфа рисърч" от този месец са заявили, че искат да се ваксинират срещу коронавируса възможно най-бързо.


"Имайки предвид факта, че 10% се равняват на около половин милион души, очевидно е, че както комуникационната, така и организационната стратегия на кампанията се нуждаят от съществено подобрение", коментира социологическата агенция, предаде Дневник.


Почти четирима от 10 души (36.8%) са отговорили, че ще се ваксинират, но ще изчакат "известно време".


Над половината (51.9%) са посочили отговора "Не възнамерявам да се ваксинирам".


"Алфа рисърч" коментира, че тези данни открояват "една тревожна тенденция" и че за мнозинството от българите началото на ваксинационната кампания не стартира убедително. При това въпросните 10 на сто желаещи бързо ваксиниране са с 4 пункта по-малко спрямо декември, когато бяха поставени първите дози. За изчакващите агенцията посочва, че изборът им ще зависи от организацията и комуникацията на кампанията за ваксинирането.


Въпросът за това дали и как властите разясняват смисъла и важността на ваксинирането бе повдигнат преди седмица на редовния брифинг на щаба за пандемията. На него здравният министър Костадин Ангелов каза, че не е съгласен с критиките, че разяснителна кампания на практика няма.


    "Преди седмица се срещнах с редакторите и ръководителите на новините на всички национални медии. В една от националните телевизии има - мисля, че от 2 седмици - рубрика в сутрешния блок, засягаща ваксините, очакваме такава да има и в другата национална телевизия. Водим разговори и с обществената телевизия, БНР, БТА."


Той допълни, че "стартирали" информационни материали в дълъг и кратък вариант, "които да бъдат" подходящи за радио и телевизия. "Ако направите сравнение на това, което се случва в нашата държава като информационна кампания, с това, което правят в другите страни, ще видите, че България в нито една от стъпките, които сме предприели, не изостава."



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 г-жо 24.02.2021 16:29

    от Пфайзер и Модерна са починали 319 души, правят тежки алергични реакции - 4.5 %, перикардити, кръвоизливи с нулеви тромбоцити, увреждане на нервната система с неволеви свръх движения, парализи на лицевия нерв и др., като те се крият официално от фирмите, но хората ги съобщават в социалните медии и дори пускат видео

  • 001 Anonimen 22.02.2021 00:09

    А защо не предлагат на хората ваксината на Пфайзер като на белите държави?!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

близнаци

Добър момент да откриете нужната ви информация

Добър момент да откриете нужната ви информация. Ще