Свързани новини

21.02.2021 09:30

Зелените коридори ще останат и през седмицата, ако има достатъчно ваксини: Шефът на Пирогов

Видян 2547 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Създадена е организация не само в „Пирогов“, но и във всички големи столични болници и от днес започват да работят всички със зелени коридори, съобщи в предаването „Тази неделя“ директорът на болницата проф. Асен Балтов. По думите му могат да се ваксинират е само хората над 65 години с хронични заболявания, но и всички желаещи. 


„Зелените коридори“ ще останат и през седмицата, ако има достатъчно ваксини, посочи той. 


„Вижда се, че има желаещи, хората са изчаквали да мине първа, втора и трета фаза. Вижда се още, че има ефект от ваксинирането през първата фаза на лекари, сестри и медицински персонал. Сега всички тези хора правят ваксинациите и няма да заразят някого“, обясни директорът на „Пирогов“. 


„Миналата седмица специализираните научни съвети дадоха своите препоръки дали да бъдат ваксинирани хората с определени заболявания. Видя се, че няма нищо притеснително“, заяви проф. Балтов. 


„Това нещо оказа влияние, хората придобиха увереност и видяха, че няма нищо страшно – видяха, че ваксините работят и действат. В „Пирогов“ след като ваксинирахме хората, достигнахме колективен имунитет над 75%, което доведе до намаляването на новите случаи сред персонала  до един на два три дена“, каза още той. 


По думите му втората доза на ваксината може да са направи и при личния лекар. „Никой няма да бъде върнат, тези „зелени коридори“ ще продължат да действат, защото имаме много здравно неосигурени пациенти, които искат да бъдат ваксинирани“, увери проф. Балтов. 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 21.02.2021 10:40

    Ако е вярно, че съпруга на Балтов е Нина Чилова, министърката на царя, която бъркаше класик художник с класик музикант, ефектът от "с какъвто се събереш такъв ставаш" е поразяващ

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

везни

Приятелските чувства ще надделеят над любовните

Приятелските чувства ще надделеят над любовните и