Свързани новини

19.02.2021 14:20

Няма да финансираме българската ваксина засега: Ангелов

Видян 3885 пъти | Коментари 3
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

По отношение на българската ваксина не бих си позволил да коментирам. Информацията, която се изнася за нея е изключително противоречива и непоследователна. Министерството на здравеопазването би финансирало такава ваксина, ако има всички данни и документации за нея.


Това каза по време на петъчния парламентарен контрол министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов в отговор на въпрос защо не се отпускат пари за финансирането на българската ваксина.


През лятото на миналата година учени от БАН, сред които имунологът проф. Андрей Чорбанов, започнаха разработката на българска ваксина.  Проектът бе финансиран от института "Пастьор" за 70 хил. евро. Преди дни обаче учените се оплакаха, че проектът им може да се провали, защото е недофинансиран. Трябвали им още 120 хил. долара за машина за производство. Ако ги имали, щели да бъдат готови с прототипа до началото на лятото.


Междувременно, с петиция в подкрепа на българската ваксина срещу Ковид, разработвана от експертен екип в БАН, българи от цял свят се обединиха в социалните мрежи, за да подкрепят родната наука.


Снимка: БГНЕС




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

везни