Свързани новини

20.02.2021 07:45

Китай официално призна за жертвите при сблъсъка с Индия миналата година

Видян 2805 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Китайските военни официално признаха жертвите, които претърпяха по време на смъртоносния граничен сблъсък с индийските войски миналия юни, разкривайки, че четирима войници са били убити и един тежко ранен по време на инцидента, предаде RT.


Жертвите бяха разкрити в обширна статия, преразглеждаща инцидента в западните Хималаи, публикувана от официалния вестник на китайските военни People’s Liberation Army (PLA) Daily.


Материалът назовава петима войници и офицери, от които четирима загинаха, а един беше сериозно ранен. В него се посочва вината за това на Индия и се твърди, че „чуждестранните военни“ са засадили китайската част. Противниковата сила атакувала китайските войски със „стоманени тръби, бухалки и камъни“, но в крайна сметка е принудена да избяга, се казва в статията.


Статията въпреки това поддържа малко помирителен тон, тъй като не посочва изрично индийската армия, вместо това споменава извършителите като „чуждестранни военни“, и се фокусира основно върху похвалите на войниците на Китай и техните действия в защита на родината им.


Според официалната индийска информация за инцидента, 20 от индийските войници са били убити по време на сблъсъка. Докато Китай оставаше в продължение на месеци без коментар за собствените си жертви, индийските медии твърдяха, че Пекин е претърпял повече жертви от своя опонент по време на сблъсъка.


Мълчанието на Китай относно броят на собствените си жертви беше окончателно нарушено, когато двете страни постигнаха споразумение и започнаха да изтеглят своите войски от спорната граница, официално известна като Линията на фактически контрол.


Горчивата конфронтация между двете нации продължи почти година, от април миналата година, когато Ню Делхи обвини Пекин, че напредва с войските си по фактическата граница и активно изгражда нова инфраструктура. Китай обаче последователно отрича подобни твърдения, настоявайки, че всички дейности, които е провел, са се провеждали единствено на собствена територия и вместо това  прехвърля вината за напрежението върху Индия.


© Reuters / Indian Army



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

стрелец

До обяд ще ви е малко напрегнато

До обяд ще ви е малко напрегнато, особено ако сте имали