Свързани новини

20.02.2021 08:35

US дипломати в Русия искат да си сложат Sputnik V

Видян 2596 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Тъй като собственото им правителство не може да им осигури ваксини срещу Covid-19, редица американски дипломати, базирани в Москва, са помолили своите домакини да им позволят да бъдат ваксинирани със собствената пионерска формула Sputnik V на Москва.Това твърди The Washington Post, позовавайки се на документи, получени от вестника, които разкриват, че представителите на САЩ по целия свят са се оплакали от начина, по който техните началници са решили да разпространяват ваксините, предаде RT.

"В Русия някои служители на Държавния департамент призоваха Москва за дози от произведената от нея руска ваксина sputnik">Sputnik V, след като Вашингтон не можеше да обещае доставката на произведени в САЩ ваксини в близко бъдеще", се посочва в доклада, цитиращ служители.

"Държавният департамент не препоръчва на служителите си да го приемат, но им позволява да вземат собствени здравни решения."

Изданието също така разкри, че разочарованието не се ограничава само до Русия, като подобни жалби идват от американски дипломати, разположени по целия свят. Държавният департамент на САЩ е поискал 315 000 дози ваксина, за да покрие цялата си работна сила, но е получил едва 23 процента, твърди Post.

В петък руското министерство на външните работи разкри, че е изпратило покани до всички посолства в страната техните служители да бъдат ваксинирани.

[Тази практика] е широко разпространена в много държави и е напълно разбираема - успешната борба срещу епидемията изисква, доколкото е възможно, широко покритие на всички хора в страната “, се посочва в нея.

Въпреки че САЩ все още не са одобрили Sputnik V, ваксината вече е разрешена в 29 различни страни, включително Аржентина, Мексико и ОАЕ. Разработчиците също са кандидатствали за разрешение на Европейския съюз чрез Европейската агенция по лекарствата (EMA). Миналата седмица Унгария стана първата държава от ЕС, която започна да ваксинира по руската формула, въпреки липсата на одобрение от Брюксел.

В Русия масовата ваксинация започна през януари.


© Sputnik 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 така 20.02.2021 10:56

    Това най -вероятно е фалшива новина. Краварите са толкова лоялни на фашистката империя че руска ваксина дори пари да им дават няма да бият

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

козирог