Свързани новини

19.02.2021 09:39

Сега е моментът всички ние, с дружни усилия, да обърнем времето: Радев

Видян 1826 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Всяко поколение и всеки от нас води своята битка за България. Понякога шумно, понякога тихо. Невинаги заедно, често сами. На всеки от нас се пада дял от съдбата на България, дори когато е далеч или когато нуждата го е прогонила от Родината. Но успехът зависи, както казва Апостолът, "от дружните наши усилия". С тези думи държавният глава Румен Радев изпраща своето послание към българите по случай 148 години от гибелта на Васил Левски, съобщава БНТ.


По думите на държавния глава блянът за чистата и свята република никога не умира: "Това е идеал, може би непостижим, но вдъхновяващ и пътеводен. Той е спасителната нишка към изхода от всяка безизходица. Той е вдъхновението за надмогване на всяко историческо безвремие, за надвиването на нашите страхове и пороци, за победата над унинието и примирението".


В своето послание Румен Радев посочва, че от век и половина обетът, който Дякона дава на народа, го превръща в символ на възрожденската ни мечта за свободна и независима, но и просветлена, саможертвена, братска и благородна България. Към нея сме длъжни винаги да се стремим, но често я предаваме, забравяме и за нея рядко сме достойни, заявява държавният глава: "Онази извисена България, която съкрушава нашественици, помага на слабите, равнява се с културните върхове на света, но която - уви! - често се примирява с беззаконието и се поддава на унинието".


Президентът напомня, че на скръбната годишнина от смъртта на Васил Левски не се събираме, за да склоним глави, а за да ги изправим.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

водолей

Чак след обяд ще можете да си отдъхнете

Чак след обяд ще можете да си отдъхнете, че сте успели