Свързани новини

17.02.2021 12:31

300 млн.лв. бизнес за депутат от БСП с нов закон: незаконни и ненужни екостикери от лятото

Видян 28293 пъти | Коментари 3
Гласували 3 рейтинг: 4.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Нов закон, минал тихомълком на първо четене и чакащ второ в последните 5 работни дни на този парламент се гласува спешно под безобидния предлог, че е за наше добро да има екостикери. Всъщност обаче, те са напълно ненужни, тъй като цялата информация за екологичността на автомобилите я има вече в е-регистър. Същото важи за ненужните стикери за гражданска отговорност, чиято цена обаче вдигат – и тя е в е-регистър, но лепенките въпреки това се печатат. Така е и с лепенките за технически преглед – и прегледите са в е-регистър. Всичко е проверимо по номера на колата, който полицаите просто изписват при проверка и получават цялата информация – от екокласа на автомобила, през наличието на гражданска отговорност и до минатия преглед.
ВСИЧКИ ВИДОВЕ СТИКЕРИ СА И НЕЗАКОННИ СПОРЕД ЧЛ.105 НА ЗАКОНА ЗА ДВИЖЕНИЕ ПО ПЪТИЩАТА, ТЪЙ КАТО ПРЕЧАТ НА ВИДИМОСТТА.
Народните представители явно не четат писаните от тях самите закони и правят нови, които отричат действащи – тотална и корумпирана наглост.
Депутатите, които анкетирахме и изобщо са разбрали какво са гласували под партийна дисциплина, се опитват да залъжат хората с 2 неверни твърдения, за да оправдаят.
Първото е, че ще се правят специални прегледи, понеже можело колите Евро 5 и 6 да са минали толкова километри, че да не са вече екологични.


 Виж документи ТУК!


Да, ама не:
записали са в закона буквално: „Всяка екокатегория ще бъде определяна на база данните в свидетелството за това каква категория има от Евро 2 до Евро 6. Когато не е отбелязана екологичната евронорма, ще се вземат резултатите от измерването на замърсяването, направено в техническия пункт”. Т.е. проверки няма в 99,99% от случаите.
Втората лъжа е, че всъщност новите стикери са старите за технически преглед. Не е вярно!
Защото целта всъщност е да се въведе цяла нова система на наблюдение – освен стикери с вградени чипове, ще има четци, камери, които общините вече купуват, стойки, на които те да се поставят, огромни са разходите за поддръжка, доста пари ще потънат и покрай свързването с мобилните оператори, които ще предават данните.
От една страна, системата е остаряла с 15 години и ни връща 2 поколения назад.
 От друга, България вече има най-модерната тол-система, която без един лев нова инвестиция може да


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Anonimen 17.02.2021 13:53

    Профилът на БСП е от ясен по-ясен.А Петър Кънев пак е водач на листа.Въпросът е какво следва от публикацията?Вероятно-нищо.Защото тази тема трябва да я поставите-ако можете-на друго място.Иначе си остават само едни приказки,на които печелившите от схемата просто няма да обърнат внимание.

  • 002 Петров 17.02.2021 12:58

    НЕ,НЕ ЯВНО И СЪС СИГУРНОСТ НАРОДА ИМА ПАРИ НЕ САМО ЗА ХЛЯБ....! ГЛАДЕН НАРОД,КОЙТО НЯМА ПАРИ ДОРИ ЗА ХЛЯБ НЕ СТОИ И ГЛЕДА КАТО.... СЕГА ЩЕ ВИДИМ НА 04.04.21г??....

  • 001 Anonimen 17.02.2021 12:51

    Доведоха хората до там, че нямат пари за хляб и лекарства и още се чудят по какъв нов начин и схема да го крадат и обират

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

рак

Настроението ви ще е чудесно

Настроението ви ще е чудесно, а това ще ви помогне