Свързани новини

15.02.2021 18:30

М. Илиева, Белослава, Графа и Любо от Те са тайната комисия раздала 1 млн. лв.

Видян 11186 пъти | Коментари 6
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Скандал в ефира на БНТ открехна завесата зад решението на правителството да изплаща държавни парични награди на 65 творци в следващите три години, Министърът на културата Боил Банов и журналистът Георги Любенов се скараха кой влиза в комисията, дала награди на естрадата.
Припомняме, че списъкът с получилите поощрение се състои предимно от лица, които защитиха властта след началото на недоволството у нас през изминалата година или се включваха в различни кампании на властта.
„Диригентът Пламен Джуров е председател на органа, подбрал 65-имата наградени”, обяви Банов в студиото на Денят започва. Той загатна, че останалите членове са представители на различни гилдии в изкуството, но не ги назова.
"Защо ги криете? Вярно ли е, че в комисията са Любо Киров, Белослава, Мария Илиева и Графа", попита Любенов, който явно има достоверни източници от гилдията.
"Как може да противопоставяте така музикантите един на друг", ядоса се министърът. Той обясни, че още преди година е обещал на Васил Найденов, че ще започне да решава проблема с парите на певците и сега вече е поел отговорност за това.
Банов обясни, че няма законов начин, по който да бъдат отпуснати пенсии на естрадните звезди. Затова пък министерството има право да дава държавни награди. Напомняме, че решението за паричните бонуси е взето тайно на 3 февруари, но за него се разбра миналата седмица, след като се появи в деловодството на НС и в правната система на МС, като първи го


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 006 Anonimen 16.02.2021 20:34

    Борисов добре владее положението чрез разделяне, както в едно съсловие, така и межу различни съсловия. До там ли я докараха Белослава, Графа, Мария и Любо да оценяват хора с класи и нива над тях....пълен абсурд и парадокс!

  • 005 Anonimen 16.02.2021 09:53

    Мутренската школа от миналото е оставила трайни белези за винаги. Борисов за пореден път разеля хора от едно съсловие както противопоставя цели съсловия едни срещу други за да са слаби. Пари за индексации на хора трепали се 40 г за да краде той и шайката му няма, но по 500 лв за три години/?!/ точно преди избори бързо намери. Този човек записва нон стоп прегрешения и престъпления към собствения си народ, а трябва да е точно обратното, все пак е Премиер. И каква е тази менте комисия - Белослава, Киро, Мария и Графа да оценяват и преценяват колоси и нива над тях! Потресаващо, без думи от тези кретени във властта

  • 004 Anonimen 16.02.2021 08:20

    Подкрепям мнението на № 1! Като са им изгорели документите, както твърдят, има си законов ред за установяване на трудов стаж, описан в Кодекса на труда. Много е удобно да направиш каквото си поискаш за себе си, само ззащото си известен и имаш връзки!

  • 003 Anonimen 16.02.2021 04:56

    БОКо "уважи" БКП-халтурата с 350 и 500!

  • 002 Anonimen 16.02.2021 04:36

    БОКо "уважи" БКП-халтурата с 350 и 500!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

дева

Днес може да се чувствате малко по-странно

Днес може да се чувствате малко по-странно и да ви се