Свързани новини

15.02.2021 14:00

Новият кабинет „всички на масата” в Италия като бъдещия наш след 2-ри избори?

Видян 3066 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 4.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Гледай Италия – мисли за България след вторите парламентарни избори, които ни се очертават след първите на 4 април! Пък може и още след първия вот...
Кабинетът на бившия шеф на Европейската централна банка Марио Драги в Италия ще поеме властта тази седмица. Във вторник в 11 ч. българско време бъдещият премиер ще представи програмата си – нещо, което последните ни правителства не правят нито преди, нито след избора си, на база на което в сряда ще му гласува доверие Сенатът. А в четвъртък – долната камара на италианския парламент. Това ще му даде официален старт.
Досега Драги не е дал публични изявления в двете седмици, от когато сглобява политико-експертното правителство – съвсем според повелите на Симеон Втори, който като правнук на управлявалата Италия Савойска династия призоваваше премиерски „бъдете господари на мълчанието”, а и по банкерското правило, че „парите обичат тишината”.
В правителството участват всички малки, големи и още по-големи партии – леви, десни, центристки. Това е коалиция „всички на масата”. Разбира се, направена е в името на националното спасение от коронавируса и икономическата криза.
Изключение е само Братя италианци на шефката на европейската партия на консерваторите Джорджа Мелони – влязла с 4,4% в парламента преди по-малко от 3 години и радваща се на 4 ПЪТИ по-голяма подкрепа в момента – от 15 до 17% според различните социологически проучвания. Тя има само 19 сенатори и не може с нищо да попречи на вота за кабинета. А и не иска, защото разчита на продължаващ ръст на подкрепата си като единствена опозиция.
За да има достатъчно министерства, Драги отделя туризма в собствено ведомство, което – и това е добра идея ще отговаря за всичко Made in Italy – не само за хотелите и ресторантите. То отива при водещата в момента, но втора от последните избори партия Лигата, която взема още 2 портфейла, а първата от вота, но четвърта според актуалните сондажи – 5 звезди, получава новото Министерство на


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

риби

Вашата интуиция и съпричастност ще бъдат особено силни днес

Вашата интуиция и съпричастност ще бъдат особено