Свързани новини

12.02.2021 18:29

ЦИК смята изборите за "тайнство", а МВР не охранява машините за вота

Видян 1661 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Според ЦИК не е редно да има видеонаблюдение при преброяването на гласовете от парламентарните избори. Припомняме, че неотдавна няколко политически формации поискаха да има такъв контрол  на вота през април, а застъпниците на различните формации да могат да стриймват с мобилните си телефони какво се случва.
Видеонаблюдение във вида, в който настояват те - чрез онлайн излъчване от мобилните телефони на застъпниците на партиите и наблюдателите от неправителствените организации, няма да има. Това се разбира от видеозаписа на заседанието на ЦИК, на което беше представен проект на указания относно обработката и защитата на личните данни в изборния процес, разработен съвместно с Комисията за защита на личните данни (КЗЛД).

Като причина е посочено, че "образът и гласът като звуково изражение" на изборната администрация са лични данни и не могат да се споделят публично без тяхно съгласие. Ако медиите ги снимат няма проблем, но ако го правят застъпниците на партиите, тогава звуковото изражение на гласа тутакси става лична данна и получава пълната защита на закона.
През това време камионите са докарали машините за парламентарния вот и престояват на паркинг на фирмата Карго Партнер в София и по всяка вероятност ще бъдат разтоварени след дни. На мястото на което се намира техниката обаче няма охрана от страна на МВР.



 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 12.02.2021 19:15

    ЦИК е точно като сегашното НС, тотална корупция и обслужване на интересите на управляващите и никакво доверие. Най-малкото е огромните заплати и бонуси, дори във времето, когато абсолютно нищо не правят.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

лъв