Свързани новини

11.02.2021 20:02

ДПС е управляващият параметър в БГ политиката: Доган

Видян 4067 пъти | Коментари 5
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Искам да изразя благодарността си към всички, които желаят поне виртуално да се върна в политиката”, заяви в свое открито обръщение до структурите на ДПС почетният лидер на движението Ахмед Доган, който е издигнат за кандидат-депутат и водач на листата от различни местни структури, в т.ч. и Кърджали.
„Честно казано, номинацията на „А. Доган“ ме изненада, защото всички знаете, че вече девета година не се занимавам с политическа дейност. Но признавам, получих и кефлийско настроение за добре свършена работа, за което също ви благодаря”, посочи той.
"Не е лошо да бъдеш управляващ параметър в геометрията на политическото пространство", посочи Соколът в обръщението си. Той подчерта, че „ДПС се превърна в значима политическа формация”.
„Вече три десетилетия почти всички новопръкнали се партии и коалиции задължително се позиционират и търсят политическа идентичност спрямо ценностната система на Движението”, отбеляза Доган.
Припомняме, че преди време той вече шокира с подобно откровение, че „разпределя порциите в държавата”. „Депутатите нямат власт, нямат власт! Тяхната власт е законодателна, те създават закони и трябва да имаш съвсем други позиции, позициониране да речем чрез министри и други неформални контакти, за да може един депутат да се превърне в инструмент на властта и да ви решава проблемите. Как депутатите ще решат проблемите за проектите и тяхното инвестиране. Не е възможно. Властта е в моите ръце”, заяви Доган  навръх парламентарните избори през 2009г.
„Аз съм инструмент на властта, който разпределя порциите на финансирането от държавата. Искам да сте много наясно с това", подчерта той тогава.
Сега Доган прави уговорката обаче, че "този политически статус си има и цена и тя трябва да се заплати", което станало чрез целенасочено сатанизиране на "образа на А. Доган" през целия преход.
„Разбирам, че включването на „А. Доган“ в номинациите дава импулс за мобилизация”, псочи още Соколът. „Ако искате да ме зарадвате покажете на света какво представлява ДПС на предстоящите парламентарни избори”, завърши посланието си той. Думите на Доган потвърждават, че номинацията му цели мобилизиране на електората.


Снимка: Веселин Боришев



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 005 Anonimen 12.02.2021 19:47

    това и такива като него роди 30 годишната псевдодемокрация... От псевдосоциализъм на псевдодемокрация. Това се случва с народ, на който му е слабо пипето.

  • 004 Anonimen 12.02.2021 16:00

    От гледна точка на съдбата, ще трябва да се върнеш в затвора задълго!

  • 003 Anonimen 12.02.2021 14:12

    Клипа му с "аз раздавам порциите" сложи кръст на БСП и лансира ГЕРБ.

  • 002 Anonimen 12.02.2021 11:38

    Възходът на анонимното голо цигане до мастит бизнесмен, който разпределя порциите в територията, това и такива като него роди 30 годишната псевдодемокрация

  • 001 Anonimen 12.02.2021 10:36

    Чингине Булгаристан!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...