Свързани новини

11.02.2021 17:34

Германия остро скочи на САЩ заради Северен поток 2 с външния си министър

Видян 3037 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В остра реч с недотам дипломатически изказ немският външен министър Хайко Маас, който преди дни осъди ареста на Навални, скочи на САЩ заради руския газопровод Северен поток 2 , който е пред завършване и трябва да свърже двете държави през Балтийско море. „Такива, които играят ролята на торпеда за проекта като Щатите трябва да помислят за перспективите. Казвате, че заради събитията в Русия не трябва да правим бизнес с нея. Не ценя стратегията на изгорените мостове. Тя не е просто грешна, тя е опасна”, натъртва социалистът Маас.


Без да назовава САЩ, той казва: „Има държави, които искат да спрем строителството, докато самите те увеличават доставките на нефт от Русия”. В международната върхушка още се коментират разкритията на  The Wall Street Journal за големия натиск на наети от Киев лобисти, които натискат колкото могат повече политици, медии и обществено мнение против проекта, защото транзитните такси през територията на Украйна са важно перо за нея, а Северн поток 2 ще ги нулира. Според влиятелната американска медия, която има и европейско издание POLITICO популярен рефрен в Берлин било, че американците не ги е грижа за Русия, а искат да продават повече от своя газ.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 12.02.2021 08:58

    Защо САЩ се бърка на Европа навсякъде,даже и с войските в Черно море и около Русия,готвят война на Балканите,агресивни в Черноморието......

  • 001 Anonimen 11.02.2021 20:31

    "Популярен рефрен"??? т.е. не е вярно.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

водолей