Свързани новини

11.02.2021 17:02

След 41 млн. за нова зала: Депутат в инвалидна количка не можа да положи клетва

Видян 1947 пъти | Коментари 2
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Близо 41 изсипани милиона, но без достъп за хора с увреждания, което е задължително европейско изискване. Днес новият депутат от ГЕРБ Павел Савов, който се придвижва с инвалидна количка, не успя да положи клетва от трибуната на новата „модерна“ парламентарна зала в Партийния дом, предава Фрогнюз.

Стъпалата между депутатските банки и трибуната се оказаха непреодолимо препятствие за инвалидната количка. За полагането на клетвата той бе вкаран от задната част на залата, бутан от квестор. Павел Савов положи клетва с подвижен микрофон от последната парламентарна банка.
Новата пленарна зала в бившия партиен дом бе открита миналата година. Общата сума по 23 обществени поръчки, свързани с трансформацията на малка част от Партийния дом на БКП в сграда на парламента през последните пет години, е малко над 40 861 000 лв. без ДДС.

Срам! За пръв път народен представител не можа да произнесе клетвата си от трибуната. След десетки милиони пръснати за ремонт на новата пленарна зала, тя е недостъпна за хора с увреждания“, пише депутатът от ПГ на БСП Кристиян Вигенин във Фейсбук.

„Хубава работа, ама герберска...Време е да влезем в 21-ви век, на 4-ти април можем поне да отворим вратата“, пише още той.


 


Снимка: БГНЕС



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 12.02.2021 00:40

    Кой разреши на народните представители да се изместят от емблематичната сграда на Н.С.някъде другаде ? Те питаха ли народа ?! Представете си френските депутати да избягат от сградата на Assemblee Nationale и за по-безопасно ( да се скрият от народа си ) да се преместят в някоя друга грамадна сграда с много подземни изходи ... всички французи ще излязат на у;иците, ще запеят Марсилезата и ще поискат веднага всичкете техни избраници да си ходяд дома и да си намерят друга работа за препитание . В България анархията не може да продължава вечно ....

  • 001 Anonimen 11.02.2021 20:30

    За това е тоя голям зор за поголовен строеж на всичко за да крадат, а не да правят полезни и трайни неща. Стигнаха до там и метрото да опропастят и да поставят пътниците под риск за живота, както стана при Своге с 20 жертви. Престъпници, облечени във власт и пазени от прокуратурата

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

риби