Свързани новини

11.02.2021 14:50

Борисов за електронните обществени поръчки: Това е 100% борба с корупцията

Видян 791 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Премиерът Бойко Борисов инспектира рехабилитацията на южната дъга на стария околовръстен път на Пловдив с дължина 14 километра. Заместник-министърът на регионалното развитие Николай Нанков отбеляза, че търгът за следващата отсечка - Източната дъга е прекратен и ще бъде обявен наново. Нито една от кандидатствалите фирми не е успяла да подаде коректно офертата си през електронната система за обществени поръчки . По този повод Борисов коментира:


"Това е 100% борба с корупцията, прозрачно! Даваш си офертата, и не само в строителството, и в Булгартрансгаз, на газопроводите вече е така! Така че фирмите да се научат да пишат и документите такива, каквито после ще се изпълняват".


Премиерът Борисов акцентира, че подобряването на инфраструктурата в региона е от значение за развитието на дейността на индустриалната зона в Марково.


С изграждането на локалните платна на път II-86 Пловдив - Асеновград ще се осигури безопасен и безконфликтен достъп до имотите в близост до директното трасе, край което се разрастват търговски и индустриални обекти. В локалното платно за Пловдив в участък от около 5 км е положен първият асфалтов пласт от битумизирана баластра, а в другите участъци се уплътнява и профилира трошено-каменната настилка. На място работят десет 30-тонни верижни багера, десет колесни и комбинирани багера и друга тежка техника. В платното за Асеновград се извършват изкопни, земни и насипни работи, както и строително-монтажни дейности за изместване и ново изграждане на комуникациите.


Министър-председателят изтъкна, че на много места в страната се извършват ремонтни дейности във връзка с възникнали свлачищни, срутищни процеси и наводнения. Премиерът Борисов уточни, че с много техника се укрепва рухналата подпорна стена на пътя Девин-Кричим, почиства и отводнява се дерето под колоните на АМ „Струма“ в участъка на Мало Бучино.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

водолей

Ще си възвърнете вярата в хората

Ще си възвърнете вярата в хората, при това по някакъв