Свързани новини

11.02.2021 14:12

Банов отне наградата на починал композитор и на Йорданка Христова

Видян 5421 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Безпрецедентният жест към 65 певци, композитори и поети е на път окончателно да се превърне в безпрецедентно унижение за част от тях, пише Сега. След като тайно предложи списък от 65-ма известни наши звезди на естрадата за държавни парични награди по повод миналогодишния 65-и юбилей на фестивала, министърът на културата Боил Банов вчера съвсем явно извади двама от тях от списъка, а трети се оплака сам, че не е включен в групата.

Вчера на страницата на правителството най-сетне бе съобщено, че има такова решение на Министерския съвет от 3 февруари. Повод за съобщението обаче бе фактът, че на вчерашното заседание то е претърпяло корекция, като от списъка за държавни парични награди са извадени Атанас Косев и Йорданка Христова. Причината е, че двамата получават пенсия за особени услуги, а тя не може да се съчетава с въпросните парични награди, обясняват надълго и нашироко от Министерския съвет.

Всъщност композиторът Атанас Косев не дочака нито паричната награда, нито обидата да му я отнемат - той почина на 8 февруари. От съобщението не личи правителството да знае за кончината на твореца. Това се потвърждава и от коментар на министерството на културата пред русенското издание "Бряг".

Междувременно продължават и броженията в гилдията защо един е в списъка, а друг е подминат и защо един е с 350 лв., а друг - с 500 лв. "Министър Банов, днес, ако цъкнете "Вефа" няма да чуете Кидика. Вие го изтрихте. Благодаря БЪЛГАРИЯ, че в навечерието на моят 50 годишен юбилей на сцената ме изтри от културата на страната... Пея 50 години, имам записани над 400 песни, участвал съм в 17 издания на Златния орфей. Днес аз вече съм никой. Днес, когато цъкна "Вефа", Министъра на културата не чу Кидика...


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 БКП-БОКо БЗНС-караПрас 13.02.2021 21:34

    Възстановихме още един елемент от БКП+БЗНС-"развирия милиционер-наци-социализъм" на Тато: дундуркането на многобройната вярна на Партията ХАЛТУРА!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

телец