Свързани новини

10.02.2021 17:30

Само 6 републиканци предават Тръмп от 17 нужни за импийчмънт, до уикенда решение в негова полза: НЙТ

Видян 3947 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„17 републиканци трябва да изоставят господин Тръмп, за да се достигнат двете-трети от Сената, които да му гласуват импийчмънт. Шест от сенаторите от партията му гласуваха да продължи процесът, заедно с демократите: Касиди, Колинс от Мейн, Мурковски от Аляска, Ромни от Юта, Сас от Небраска, Тууми от Пенсилвания”, изброява Ню Йорк Таймс. Именно тях авторитетният и най-близък до демократите вестник очаква да подкрепят и решение за отстраняване от длъжност на бившия президент – на пръв поглед абсурдна процедура, която обаче с техните гласове Сенатът прие за конституционна и допустима. Ако след очакваното бързо изслушване на страните по процеса бъде гласувано за импийчмънт, то Тръмп би бил лишен от възможност в бъдеще да кандидатства за президент. А неговото желание е да се завърне на изборите през 2024 година.
Ню Йорк Таймс нарича горната камара на американския парламент „разделена”, каквато тя буквално е –  равенство 50 на 50 не само като проценти, но и като точен брой гласове, между републиканците и демократите, които обаче имат превес с решаващия глас на председателстваща органа Камала Харис – новият вицепрезидент на САЩ.
В репортаж от сесията, посветена на импийчмънта, малко иронично се разказва, че процесът е започнал с 13-минутно видео, припомнящо „смъртоносния бунт” от 6 януари, когато протестиращи нахлуха в Конгреса.
Бившият съперник за кандидат-президент и сегашен поддръжник на Тръмп – сенатор Тед Круз обяви още на старта цялата процедура за „кауза пердута” с предизвестен край. Това стана, докато колегата му демократ Джейми Раскин през сълзи призоваваше, явно


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 10.02.2021 21:02

    Сигурно са сбъркали партията или са ги напазарували както у нас

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма