Свързани новини

10.02.2021 11:12

Синът на конституционния съдия Константин Пенчев с 1,2 млн. в Люксембург

Видян 7200 пъти | Коментари 4
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Любомир Константинов Пенчев е собственик на фирма в Люксембург, която има активи за 1,2 милиона лв, разкрива Биволъ. Фирмата е акционерно дружество с име Промобел (Promobelle S.A.) и се занимава с недвижими имоти. Любомир Пенчев притежава 100% от акциите, сочат официалните данни от Регистъра на собствениците в Люксембург (RBE). Той е син на бившия депутат, председател на ВАС, омбудсман и настоящ конституционен съдия Константин Пенчев. Парите са се появили по сметките на фирмата през 2014 г. и източникът е заем от неизвестен субект. Същата тази година Пенчеви купуват два апартамент в София – на бул. Витоша и ул.Раковски за общо 600 000 лв. През това време Пенчев е 4-та година Национален Омбудсман на Република България, а синът му е едва първа година действащ адвокат в САК.


 


 ВИЖ ДОКУМЕНТИ ТУК!


 


Както 19’ вече писа активи на българи за над 1 милиард лева се намират в данъчното убежище Люксембург.



“За пръв път чувам, че името ми е в някакъв регистър”,  коментира Любомир Пенчев по телефона, когато беше помолен да обясни факта, че е бенефициер на люксембургски компании и този факт е публично достъпен
. Той поиска да му бъдат пратени въпроси по електронна поща с повече подробности. След като изпратихме въпросите Пенчев потвърди, че ги е получил и обеща да отговори до края на работния ден (вторник), но това не се случи. Баща му Константин Пенчев не отговори на обажданията на Биволъ.
През 2014 г. в България семейството на омбудсмана Константин Пенчев прави две имотни сделки. На 25 август 2008 Пенчев – син купува апартамент от 150 кв.м. на бул. Витоша за 391 166 лв., а два дни по-късно Пенчев – баща също купува апартамент от 111 кв. на столичната улица Раковски за 217 097 лв.
Като Омбудсман Пенчев – баща декларира сделката пред Сметната палата. Като източник на средствата е посочено “банков влог на Мирена Пенчева”.
Пенчев – син тогава е бил едва на 30 г., в самото начало на юридическата си кариера. Той за пръв път влезе


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 004 Anonimen 12.02.2021 11:11

    Към коментар № 3 Тодореее, слабо ти е писането. сигурно мизерстваш на хранилката поради лоши резултати. Бивол неведнъж са посочвали факти, доказани и проверени.

  • 003 Тодор 11.02.2021 18:17

    Типично за псевдо-журналистика стил "Бивол": разкриват се произволни имена, които са изгодни за Бивол, вместо да се даде списък с всички бг олигарси!

  • 002 Anonimen 10.02.2021 21:12

    Сега поне pазбpахме, че на pушветите и комисионните им казват "заеми". И това е дългогодишен депутат, омбудсман, магистpат, т.е. цял живот на въpха във властта и от този очакваме пpавосъдие и независимост. Къде ли е скътал и неговия "заем"?

  • 001 Odd 10.02.2021 15:30

    Тумора не се отстранява като му се молиш. Или като го избираш . Тумора се реже. Време е народа да вземе да реже.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

лъв

Професионалните ангажименти днес ще ви донесат удовлетворение и признание


Професионалните ангажименти днес ще ви донесат