Свързани новини

10.02.2021 10:17

Протест Долу ръцете от българската природа пред МС

Видян 1379 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Протест под надслов „Долу ръцете от българската природа“ събра десетки природозащитници пред Министерския съвет в столицата, предаде БНР.


Конкретният повод е отпадането на забраната за строежи в защитена зона Камчия. Въпреки че екоминистърът разпореди преди дни отмяна на спорната заповед, еколозите от коалицията „За да остане природа в България“ и инициативата „Зелени закони“ виждат трайно решение срещу незаконното строителство в развалянето на т.нар. горски заменки в района на Камчийски пясъци.


Протестиращите ще посрещнат министрите преди редовното правителствено заседание. За да бъде спасен един от най-известните и все още незастроени плажове у нас, еколозите настояват за разваляне на незаконните заменки, облагодетелствали преди 2009 г. видни бизнесмени с евтини крайбрежни имоти. Частните лица да получат обратно горите си в Централна и Западна България, а Камчийски пясъци да стане отново държавна собственост, призовават природозащитниците.


Еколозите припомнят последните случаи на незаконно строителство край Алепу и Синеморец и настояват за въвеждането на специална защита и незабавно спиране на всички строежи по Черноморието.


„Как да живеем на място с тотално унищожена природа? Цялото крайбрежие е застроено, продадено, заменено в разрез със закона“; „Свидетели сме как за пореден път поредни кътчета от природата ни, засега защитени, да ги подарят на т.нар. „инвеститори“ или „строители“, чиято единствена цел е печалба, като взимат от държавата нещо много ценно на безценица“, заявиха природозащитници, протестиращи пред Министерския съвет.  


снимка: БТА



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 10.02.2021 11:58

    Ами Иракли какво стана там...Това ще се случи и с Камчия.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

козирог