Свързани новини

09.02.2021 13:13

Николова взе участие в заседание на срещата на върха „17+1“

Видян 1815 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна



Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова взе участие във видеоконферентното заседание на срещата на върха „17+1“.
„За мен е удоволствие да участвам в днешната Среща на върха на Инициативата „17+1“, на която се надявам да очертаем конкретни инициативи и бъдещи насоки на сътрудничество“, заяви вицепремиерът Николова в началото на изявлението си.
„Високо оценявам личната ангажираност на нашия домакин днес - председателят Си Дзинпин - с Инициативата „17+1”. Неговото лидерство е особено важно в момент, когато пред всички нас стоят сериозни предизвикателства“, каза вицепремиерът. Тя добави, че за България Китай винаги е бил изключително важен партньор както в двустранен план така и в рамките на стратегическото партньорство ЕС-Китай и Инициативата „17+1“.
Вицепремиерът коментира, че България отдава особено значение на задълбочаването на всеобхватното стратегическо партньорство между ЕС и Китай като фактор на мира, просперитета, и устойчивото развитие, на мултилатерализма и на основания на върховенството на закона международен ред.
По думите й пандемията от COVID-19 преобърна начина ни на живот и работа и изправи държавите пред сериозни предизвикателства. Вицепремиерът Николова изрази искрената си благодарност за протегнатата ръка от страна на китайското държавно ръководство и за оказаната помощ в борбата с COVID-19 в най-трудния за България период през изминалата година.
Вицепремиерът изрази увереност, че на базата на солидарността, разбирателството и обединяването на усилията бихме могли да излезем час по-скоро от настоящото положение и да се върнем към нормалния ритъм на живот. И призова всички участници в Инициативата „17+1” да се възползват още по-активно от намиращите се в България и Китай „17+1“ Демонстрационни зони за сътрудничество в областта на селското стопанство, Логистични хъбове и Павилиони за електронна търговия със селскостопански и други продукти. „Апелирам към китайската страна да подпомогне разширяването на тези платформи“, категорична бе министър Николова.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 09.02.2021 13:22

    Николова и среща на върха, това може да предизвика само смях

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

дева