Свързани новини

08.02.2021 17:36

22 ваксинирани за ден в България, а може толкова във всяка от 3588 аптеки у нас

Видян 5942 пъти | Коментари 3
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В понеделник големите телевизии обявиха, че започвала ТРЕТАТА ВЪЛНА НА ВАКСИНАЦИЯ, което беше голям смях, след като в неделя в България подобрихме собствения си рекорд по най-малко ваксинирани за ден от последните седмици – едва 22 души. При това статистиката на Министерството на здравеопазването не казва колко от тях са ваксинирани с първа доза, а колко – с втора. Общият брой на инжектираните с препарати против коронавирус пък още не достига дори 1% от населението за 40 дни при мечта да достигнем 70 на сто до лятото.
Защо сме ваксинирали толкова малко хора? Това е много странно, тъй като ден по-рано у нас пристигнаха 28 800 препарата – първата пратка от AstraZeneca: вярно

17,36 пъти са по-малко от очакваните 500 000 дози, обявени от министър Ангелов


Въпреки че фирмата, представлявана у нас от майката на евродепутата от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел – Зоя Паунова, обяви, че намалението на заявените и ПРЕДПЛАТЕНИ с нашите пари ваксини ще бъде 60%, у нас реално си е 94%!
И все пак 28 800 е много повече от декларираните 22-ма ваксинирани.
Оправдание няма, тъй като ваксините на AstraZeneca, ако не с друго, могат да се похвалят с лесното си съхранение и транспортиране, за разлика от досега използваните у нас Pfizer и Moderna.
Както 19 минути писа още предварително и няколко пъти след това, именно така Великобритания изскочи на водещото място в света по ваксиниране и постига по 30% намаление на положителните корона – тестове.

Англия стартира ваксиниране в аптеките и стана №1

по брой инжектирани не само на Стария континент, но и на цялата планета, като изпреварва САЩ и


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Anonimen 09.02.2021 21:55

    това е много радостно, ямно хората са умни и разумни, баламите да се ваксинират

  • 002 Anonimen 08.02.2021 18:10

    22 имунизирани за 1 ден. Това значи около 8 хиляди за година. След по-малко от хиляда години всички българи ще бъдат имунизирани, ако доживеят до тогава. Ще почакаме и ще разберем дали това ще се случи.

  • 001 Anonimen 08.02.2021 18:03

    ЗАЩОТО ИМА СПИСЪЦИ С ПРАВОИМАЩИ КОИТО НЕ СА ОТ ФАЗИТЕ АМА ГИ СКРИЕШ СА ОТ СХЕМАТА И ИСКАТ ВАКСИНА. ТЯХ НЯМА КАК ДА ГИ СКРИЕШ В КАЛАБАЛЪКА КАКТО СЕГА.КАКТО ПИСА ПРОФ.СЛАТИНСКИ ВЪВ ФРОГ ИМА МНОГО ДИРЕКТОРИ НА АГЕНЦИ И СЕМЕЙСТВАТА ИМ , КОИТО СА ПОЖЕЛАЛИ И СА БИЛИ ВАКСИНИРАНИ...НИКОЙ НЕ ГО ОПРОВЕРГА.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.