Свързани новини

08.02.2021 16:52

Как бг властта помогна шеф на ОЛАФ да стане Итала, а не Калфин

Видян 6696 пъти | Коментари 1
Гласували 3 рейтинг: 3.6667
много слаба слаба добра много добра страхотна

Българския посланик в ЕС Димитър Цанчев не подкрепи кандидатурата на българския кандидат за генерален директор на ОЛАФ Ивайло Калфин, като обясни, че това би било неуместно, защото страната е ротационен председател на Съюза, пише на 21 юни 2018 г. авторитетният англоезичен брюкселски сайт EurActiv. Медията напомня, че председателството изчита 9 дни по-късно. Представителят на българското правителство даже отстъпва председателството на заседанието, на което се избира един от двамата финалисти, стигнали до тази фаза след 9 кръга на пресяване и отстранили на полуфинала кандидатите на Германия и на Франция,  на колегата си от следващата страна – председател – Румъния, което прави обяснението му съвсем абсурдно. А най-влиятелният британски вестник Гардиън и то в статия на бившата главна редакторка на Монд коментира, че изборът на финландският партиец от ЕНП, който печели от българската каша прави предозирането на власт за партията – майка на ГЕРБ огромно.
Чрез прецакването на Калфин според вица за казана с българи, финландецът Виле Итала стана шеф на ОЛАФ. Името му нашумя покрай ваденето тези дни на направената преди 4 години поръчка за джипове за МВР, по която българският съд вече се е произнесъл, като е отхвърлил жалбите по нея, след като го е направила и Комисията за защита на конкуренцията.
В Брюксел коментират, че практиката на ОЛАФ, който НЕ е разследваща, а е


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 всеки заслуженото му 09.02.2021 08:31

    Така както Тиквата корумпира у нас, така се подсигурява и в ЕС за сметка на народа си и бъдещето на децата му. Този тип унищожи тотално род и Родина!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

телец

Прекрасен ден да го посветите на семейството си

Прекрасен ден да го посветите на семейството си и на