Свързани новини

06.02.2021 12:02

МОСВ отменя „теническа грешка” след обявен протест за Камчия

Видян 2815 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Само 3 часа, след като коалицията Да остане природа в България и инициативата Зелени закони съобщиха, че на 10 февруари ще има протест заради мълчанието на МОСВ по случая с подменените документи при обявяването на защитената зона Камчия, от ведомството казаха, че процедурата ще се проведе наново заради технически проблем.


За отпадналата изненадващо забрана за строежи   върху Камчийските пясъци информираха от Зелени закони на 22 януари, а министърът на околната среда и водите Емил Димитров - Ревизоро обеща проверка. От ведомството заявиха тогава, че ако се установят нередности, процедурата за заповедта за защитената зона, ще се проведе наново. Две седмици по-късно обаче резултат от проверката няма.


"Явно целта е обществото да забрави. Затова свикваме протест преди заседанието на МС  на 10 февруари (сряда) от 8:30 ч.", съобщиха в петък от двете организации и отново настояха заповедта бъде коригирана и забраните за застрояване да бъдат включени отново в нея.


Малко по-късно от екоминистерството заявиха, че "още на 1 февруари" бил изготвен доклад с резултатите от проверката.  Смешното е, че масовото шерване на скандала във Фейсбук предшества дори и тази дата, която неадекватните пиари на МОСВ, явно мислят за своя голяма хитрост. А всъщност е разобличение. От съобщението става ясно, че на министъра е било предложено да се отмени ВЕЧЕ ПУБЛИКУВАНАТА в Държавен вестник на 19 януари 2021 г. заповед за обявяване на защитена зона Камчия.


Проверката разкрила „технически проблем”, поради който направеното обявление на страницата на МОСВ се публикувало на две места в раздела за обществени обсъждания.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

рак

Денят предвещава редица предизвикателства

Денят предвещава редица предизвикателства, които ще