Свързани новини

05.02.2021 13:57

С поправки в извънредния закон изменят куп нормативни актове

Видян 2198 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

От ГЕРБ успяха да прокарат през парламента на първо четене поредни изменения в закона за извънредното положение. Забележителното е, че с поправките се променят още 8 други действащи закона, регулиращи най-разнообразни сфери – от хазартните правила до семейните помощи за децата с трайни увреждания. Това стана възможно като въпросните изменения бяха поместени в преходните и заключителните разпоредби на законопроекта, съобщава Сега.

Така депутатите на Бойко Борисов отново злоупотребиха с тази правна техника, която трябва да се ползва само по изключение. Авторите на проекта са група парламентаристи от ГЕРБ, начело с шефа на бюджетната комисия на Народното събрание Менда Стоянова. Това се превръща в типичен похват за Стоянова, която наскоро го използва и при законодателни поправки, засягащи изборите, за да прокара промени в Закона за хазарта.

Промените в извънредния закон предвиждат мерки в подкрепа на финансите на изнемогващите в кризата общини. Това обаче е само малка част от законопроекта. Основната му част е съсредоточена в преходните и заключителните разпоредби, чрез които се изменят Законът за ДДС, Законът за корпоративното подоходно облагане, Законът за хазарта, Законът за националната стандартизация, Законът за държавните резерви и военновременните запаси, Законът за семейните помощи за деца, Законът за държавния бюджет и Законът за социалните услуги. Особен смут предизвикаха новостите в хазартните правила, засягащи игрите кено и бинго – най-вече със спешността, с която бяха внесени.

В дебата по законопроекта в пленарната зала в петък депутатите от опозицията откроиха порочния подход на управляващите към законодателството. „В рамките на това Народно събрание се превърна в стил начинът, по който


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

козирог