Свързани новини

05.02.2021 09:28

ВСС ще поиска от правителството имот с хотели, ресторант и басейн с барбекю за прокуратурата

Видян 4979 пъти | Коментари 5
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Имот с хотели, ресторант, басейн, барбекю и бунгала край Варна ще поиска Висшият съдебен съвет (ВСС) от изпълнителната власт. Идеята е обектът, който е с площ 8547 кв. м, да бъде предоставен за нуждите на прокуратурата. Той се намира в местността „Чайка“ край Варна, а в петък мнозинството във ВСС гласува представляващият Боян Магдалинчев да започне преговори с Министерството на икономиката за безвъзмездното му предоставяне на съдебната власт.


Предложението за придобиване на имота е на главния прокурор Иван Гешев, който е посочил, че наличните в момента почивни бази са недостатъчни за задоволяване на нуждите на магистратите и служителите не само за отдих, но и за обучение.


Председателят на Комисията за управление на собствеността Стефан Гроздев обясни, че за ремонт на имота ще са необходими 4.2 млн. лева. Той се състои от две хотелски сгради – едната нова, другата стара, конферентна зала, битова сграда, външен басейн с барбекю, ресторант и три бунгала.


Председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов постави въпроса дали е целесъобразно да се придобива сега такъв имот, защото годината е тежка заради пандемията, която сериозно се отразява на дейността на много държавни органи. Освен това той попита дали изграждането на съдебна палата във Варна не е приоритет пред придобиването на имот за почивка.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 005 Anonimen 07.02.2021 11:43

    Тези бандити съвсем се разпищолиха и самозабравиха. Да върнат първо огромните средства, които бедняците българи са платили на осъдилите България заради техните платени решения, брилянтно изградена ОПГ

  • 004 Anonimen 07.02.2021 11:04

    По-голяма наглост не е виждана ! При наличие на абсолютна ниска ефективност на т.н. магистрати, и непрекъснатите им облаги и абсурдни заплати, искат още и още ? ...

  • 003 Anonimen 05.02.2021 17:47

    съдът е за низвергване,камо ли нагло да се облагодетелстват,самозабравиха се извергите...

  • 002 Anonimen 05.02.2021 11:58

    Сганта лайноядци в прокурВатура и Висш Сифилистарски съюз трябва да почива с чук в ръка по каменните кариери, докато чукат скали за строителни материали. Мръсна помиярска сган!

  • 001 от Волуяк до Бояна 05.02.2021 11:33

    Гешев може и да не става за гл.пpокуpоp, ама му хаpеса лукса в pезиденция Бояна и се е замечтал за такъв и на моpето. Цялата тая паплач e за едно дpуго място с pаиpани костюми

RSS

Най-нови

50 години Volkswagen Golf

50 години Volkswagen Golf

Германският автомобилостроител Volkswagen ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!