Свързани новини

04.02.2021 12:19

Моноклоналите лекуват К19 и за ден-два, имунитет поне 3 месеца след 1-вата доза ваксина: Проф. Дж.Ремуци

Видян 6896 пъти | Коментари 2
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Първи канал на италианската държавна телевизия РАИ показа в най-гледаното си предаване пациентка, която след 46 дни лечение от Ковид 19, само за ден е излекувана с моноклонални антитела. През март страната очаква собствен медикамент за това, който ще бъде безплатен, но и лечението с американски, което е имала дамата е било поето от здравната каса там. То е излязло около 2000 евро, но един ковид пациент в тежко състояние като нея по думите на губернатора на областта Венето Дзая струва 1000 евро на ден. Дамата е лежала в болница 25 дни, след като не се е оправила за 21 дни вкъщи. Процедурата е била експериментална, тъй като едва вчера Италианската агенция по лекарствата одобри първите 2 подобни медикамента, които са американски и минаха през процедурата в САЩ още при президента Тръмп. Той самият беше излекуван за 2-3 дни от коронавирус именно с тях.


Професор Джузепе Ремуци от Фармацевтичния институт Марио Негри – светило на италианската наука в областта на лекарствата, е категоричен, че няма по-добро лечение от моноклоналните антитела, особено ако се приложат в ранната фаза на коронавируса, но помагат и в другите. Няма и по-бързо лечение, а осигуреният имунитет е не по-малък от на ваксините. В над 70% от случаите предотвратяват хоспитализации, което е доказано от опитите по италианския медикамент, базиран на тях, за който вече сме писали.


Ремуци заяви също, че след първата доза, всяка от досега одобрените ваксини може да осигури поне 3 месеца имунитет, така че няма нищо фатално при забавяне на втората доза, ако е в разумен срок.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 05.02.2021 12:06

    Къде е помиярът Кунчев, който взриви специалистите с полюциите за смесването на мутирали вируси? И защо в България не се прилага официално хидроксихлорохин, ивермектин и тези антитела, след като от доста време много вирусолози изтъкват предимствата и бързия им ефект при болни. Или ако се прилагат, май няма да излезе сметката на сганта помияри във властта да се гаврят с хората? И плешивият гробар в униформа, известен в медицинските среди с прякора "плужека" няма да може да ръси простотии вече? нито пък онанистът, самопровъзгласил се за математик, няма да може да цвили колко много деца се заразяват?

  • 001 Anonimen 04.02.2021 12:41

    ТЕЯ НИЩО НЕ РАЗБИРАТ.ДА ПИТАТ НАШ КУНЧО И министъро щото ТОЙ знае всичко и е умен като гущера игуменл Може да прави експерименти и с 6 000 000 овце.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

водолей

Използвайте деня, за да размислите

Използвайте деня, за да размислите и да се