Свързани новини

04.02.2021 16:34

Европарламентът разкри БГ скандал с родния представител при Кьовеши

Видян 9612 пъти | Коментари 3
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Пореден български скандал на европейския небосвод. Имали сме три кандидатки за един пост в колегиума на службата на Европейския прокурор. Независима комисия е излъчила победителка. Българските власти обаче са прецакали победителката и са посочили друга дама за поста. Европарламентът иска пълна светлина върху случилото се, пише Георги Готев за електронното издание Euractiv.com., което е твърде влиятелно в Брюксел. Европейският парламент поиска пълната документация за номинирането на кандидати за Службата на европейския прокурор от България, Белгия и Португалия.
Причината е сериозно подозрение, че представители на изпълнителната власт са игнорирали мнението на комисиията по избора. При отказ Европарламентът е готов да заведе дело в Европейския съд.
Миналия септември колегиумът на европейската прокуратура положи клетва пред Европейския съд в Люксембург, но  възникнаха подозрения за изрядността на избора на 22-ма национални прокурори, делегирани към първия европейски прокурор Лаура Кьовеши. Нейната служба ще преследва нарушителите на европейските финансови интереси.
22-те страни, които пожелаха да участват в първата общоевропейска прокуратура, бяха поканени да представят по трима кандидати. Независима комисия трябваше да прецени качествата им и да ги подреди в списък.
Съветът на ЕС, където  заседават министрите, обаче не се съобрази с


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Anonimen 05.02.2021 21:12

    001, и двете кокошки са дисфункция на тироида. На 40 ще са парцали, но кого го е еня - важно е в момента момето да е атрактивно и сочно, к'во може освен креватни еквилибристики - who ли ми ти cares!?

  • 002 Anonimen 05.02.2021 16:14

    Българските власти винаги прецакват знаещите за да си настанят неграмотните калинки и подлоги. Това е във всички институции и за това всичко е тотален бардак и батак

  • 001 Anonimen 05.02.2021 12:01

    Не може да го докара до "излъчването" на пръдлата Сечкова, но явно е заинтригувала сдуханяците извратеняци министри.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

овен

Днес ще почувствате самоувереност

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Днес ще почувствате самоувереност, която ще ви помогне