Свързани новини

03.02.2021 17:30

Още 1 от летните протести отива на съд

Видян 1492 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

27-годишен отива на съд по обвинение, че е хвърлял твърди предмети по полицаите, охраняващи протеста, и е псувал.


Софийската районна прокуратура предаде на съд 27-годишния Р. И., обвинен за хулиганство по време на антиправителствените протести през лятото на м.г. С него пратените на съд протестиращи стават трима. Досега държавното обвинение мълчи дали разследват и полицейското насилие по време на протестите, запечатано от десетки кадри, за което разказа не един пострадал. А боят на протестиращи на 10 юли се размина дори без уволнения в МВР.


Но прокуратурата напоително разказва за Р. И., който извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото - хвърлял твърди предмети по посока на униформени служители на МВР, които охранявали протеста на 2 септември.


В 21 ч на площад "Независимост" Р. И. заедно с още трима души били най-отпред сред протестиращите. В същото време, в района между сградите на Министерския съвет и президентството, се намирали служители на СДВР, на които било възложено да наблюдават лица, грубо нарушаващи обществения ред. Те забелязали Р. И., който се движел сред протестиращите и видимо ги поощрявал да хвърлят пиратки, бутилки и други предмети по униформените и отправял нецензурни изрази.


Р. И. хвърлял по полицаите твърди предмети, наподобяващи пиратки, като при хвърлянето им те избухвали и се чувал силен гръм. След това Р. И. отивал до близко разположени палатки на протестиращите, вземал други предмети и връщайки се при тълпата, отново ги хвърлял по униформените, разказва прокуратурата.


Служителите, които наблюдавали тези действия, видели че Р. И. и останалите трима се насочват към улица в близост и се качват в лек автомобил. Те подали сигнал за посоката им и около 22,15 ч колата била спряна и проверена. Били намерени пиратки, които един от спрените предал доброволно. Четиримата били задържани за 24 часа.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

водолей