Свързани новини

03.02.2021 12:10

Както обикновено „крадецът вика дръжте крадеца“: Борисов

Видян 1550 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Както обикновено „крадецът вика дръжте крадеца“ и все някой му е виновен на това президентство, отбеляза министър-председателят Бойко Борисов в рамките на днешното правителствено заседание. Премиерът изиска от министъра на вътрешните работи Христо Терзийски да докладва по казуса с разследването на ОЛАФ за подготовката на процедурата по обществената поръчка и промяната на заложените в споразумението с ЕК критерии за доставка на високопроходими автомобили.
Министър Терзийски напомни, че лично премиерът Борисов в предишния му мандат успя да договори с тогавашния председател на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер 160 милиона евро за България във връзка с миграционния натиск и охраната на външната граница на Европейския съюз. „При договарянето на проектите с експертите от Европейската комисия се стигна до договореност да бъдат закупени високопроходими автомобили за нуждите на националната полиция. Средствата беше логично да се разходват по най-добрия начин и в пълен обем“, отбеляза министърът на вътрешните работи и добави, че за целта са били сформирани експертни съвети, които да разработят техническите спецификации за автомобили от най-висок клас. „По време на управлението на служебното правителство бяха избрани изпълнителите на съответните договори“, напомни още министър Терзийски и изрази недоумение какво е наложило да се изберат не толкова качествени автомобили.


Всъщност договорът на МВР за покупка на джипове, който според ОЛАФ съдържа достатъчно основания за прокурорско разследване, ясно е записан в регистъра на обществените поръчки на 20 март 2018 г., година след служебното правителство и няма общо с президента.


„Нито първото, нито второто, нито третото Ви правителство или член на някое от тези правителства има вина за тази ситуация“, категоричен беше Терзийски и изрази надежда, че след като има доклад, изпратен до прокуратурата и има образувано досъдебно производство, ще се установят виновните лица за тази ситуация.
„Месец служебно правителство, над 100 тира с цигари контрабандно са влезли за този един месец. И веднага с идването на третото ни правителство е спряна контрабандата. Смятайте колко пари са и къде са отишли“, отбеляза премиерът Борисов. „Вече си обяснявам защо толкова много искаха да има служебно правителство“, добави още министър-председателят, напомняйки и направеното за месец по отношение на самолетите.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

стрелец