Свързани новини

02.02.2021 15:26

Цветанов иска закриване на спецпрокуратурата и спецсъда

Видян 1494 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

          Всички знаем, че трябва да има съдебна промяна и реформа и точно затова от "Републиканци за България" много ясно сме заявили и ще представим секторната си политика за „Правосъдие“ – намаляване политическата квота във ВСС от парламента, както и закриване на Специализираната прокуратура и Специализирания наказателен съд. Към настоящия момент усещането, което има в българските граждани е, че това е част от елемента за политически натиск върху неудобните на деня. Това каза председателят на "Републиканци за България" Цветан Цветанов пред БНТ.


Цветанов обоснова предложението с факта, че когато е бил вицепремиер и министър на вътрешните работи не е имало Специализиран съд и Специализирана прокуратура „Тежките дела, които имаше тогава в правораздавателната система излязоха с много тежки осъдителни присъди, които обаче не виждаме да има сега срещу организираната престъпност“. Той даде за пример случаите с „Килърите“ и „Наглите“ като добре свършена работа.


„Готови сме за изборите от момента, в който регистрирахме партията. Преди парламентарните избори обаче има частични избори в няколко населени места, които са най-важният индикатор за резултатите от парламентарните избори. Там ще се разбере какви са нагласите сред хората“, заяви Цветанов.


Относно предложението на "Републиканци за България" за реформа и ротация на шефовете на МВР по време на изборите Цветанов заяви, че: „Ротацията на полицаи ще даде възможност да се възпрепятства влиянието на политическите сили. Това са първите парламентарни избори за ГЕРБ, които те ще организират. Тя би помогнала за възпрепятстването на купуването на гласове, каквото се е случило в община Гурково на местните избори през 2019г.“.


По думите му досега винаги са признавани изборните резултати, но сега има сигнали, че това може да не се случи. Цветанов Цветанов каза, че до този момент ГЕРБ честно е печелила и честно е губила избори, но изборите през 2019 г. говорят друго.


„Симбиозата и задкулисието между ГЕРБ и ДПС са видни в общините Маджарово и Хасково. Разбрах, че има договорка между Борисов и ДПС през 2018 г. Тази договорка е станала след парламентарните избори през 2017 г.“.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

везни