Свързани новини

02.02.2021 09:31

Двама обвиняеми от МВР след препоръката на ОЛАФ

Видян 1825 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Двама души са привлечени като обвиняеми след препоръка на Европейската служба за борба с измамите, пише в съобщение на спецпрокуратурата.
 
Специализираната прокуратура разследва длъжностни лица от МВР заради данни за потенциална измама и закононарушения при изпълнение на Споразумение за безвъзмездна финансова помощ за купуване на полицейски автомобили, предаде БНР.

От държавното обвинение съобщават, че преди около месец са получили документи по случая от Европейската служба за борба с измамите (ОЛАФ), както и препоръка за образуване на съдебно производство за злоупотреба с власт и облагодетелстване на трета страна.

Доклад по случая беше публикуван вчера на страницата на ОЛАФ. В него освен за преценка за необходимостта от разследване, се настоява и МВР да върне близо 6 милиона евро в бюджета на ЕС заради сериозни нарушения при търг за автомобили.  А нарушението е, че след едностранна промяна на договора -  вместо 350 полицейски автомобила за всякакви терени, са били поръчани автомобили от по-стари запаси.


Припомняме, че поръчката е сключена като договор на 22.02.2018 г. при министър Младен Маринов със заместник тогава Красимир Ципов. Започната е, т.е. предизвестен е победителят, от предишния министър в Борисов 2 – сегашния ни посланик в Израел Румяна Бъчварова.
 
От прокуратурата съобщават, че материали от ОЛАФ са присъединени към тези по разследването за възможна търговия с влияние, по което обвинения миналото лято бяха повдигнати на Пламен Узунов и бизнесмена Пламен Бобоков. Причината това да се направи е, че по досъдебното производство се проверяват и данни за извършени корупционни и длъжностни престъпления.

Разследването продължава, а от спецобвинението не изключват повдигане на обвинения на други лица.

 


Снимка: Архив


 




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

близнаци