Свързани новини

01.02.2021 13:47

БГ водопроводчикът има 1,75 млн. лв. за офшорки: НАП

Видян 5987 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Националната агенция по приходите (НАП) е приключила две от проверките по скандала Барселонагейт, в който бе замесено името на премиера Бойко Борисов.
Съставени са ревизионни актове на едно дружество и едно физическо лице, съобщи за Сега говорителят на НАП Росен Бъчваров. Той обаче не уточни кои са хората, обект на проверката, и не даде повече подробности.
Резултатите са изпратени в прокуратурата, която вече близо година води разследване по случая.
Приходната агенция подхвана скандала на 27 февруари м.г., след като излязоха документи, от които става ясно, че бащата на манекенката Борислава Йовчева е вложил 1 750 000 лв. като капитал в испанската фирма Emma BGS SL, чието седалище е именно луксозната къща в Барселона и се разследва от испанските власти за пране на пари. Същото дружество имаше и луксозен магазин за дрехи с площ 140 кв. м на една от централните улици на каталунската столица – Paseo de Grácia. Бутикът беше моментално опразнен и затворен след публикациите на испанския вестник Ел Периодико за разследването срещу българския премиер.
По информация на Сега обаче все още не е приключила данъчната проверка откъде бащата Георги Йовчев, който е бивш водопроводчик от Сандански и няма никакъв по-сериозен бизнес е извадил 1,75 млн.лв. Тя най-вероятно ще бъде прекратена, тъй като мъжът не пребивава трайно в България. Именно по тази причина пък манекенката изобщо не е обект на проверка от НАП.
Междувременно скандалът продължава да отлежава в специализираната прокуратурата. Само преди седмица въпросът с Барселонагейт беше отново повдигнат от евродепутатите от групата в ЕП за наблюдение на демокрацията, върховенството на закона и основните права. Те попитаха какво е текущото състояние на разследването и напомниха на прокуратурата за обяснението ѝ от преди месеци, че чака отговори


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 01.02.2021 14:05

    Когато си тъст на Мутра с чекмеджета пълни с милиони евро и кюлчета злато, защо въпреки безработен водопроводчик да нямаш 2 милиона, ами и те са от чекмеджетата....

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

везни

Приятелските чувства ще надделеят над любовните

Приятелските чувства ще надделеят над любовните и