Свързани новини

31.01.2021 09:51

Удвояваме капацитета на детската градина във Владая: Фандъкова

Видян 2904 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В края на февруари ще завърши строителството на разширението на детската градина в столичния квартал Владая. През пролетта ще започне приемът на деца.


В новата сграда ще се обучават 75 деца в три групи. За място ще могат да кандидатстват родители от всички столични райони. За първи път във Владая ще има яслена група, която родителите очакват от години, посочва кметът Йорданка Фандъкова, предаде БНР:


„Район "Витоша“ като цяло е един от районите с най-голям недостиг, във Владая на практика удвояваме капацитета на детската градина, за първи път яслена група. Нови 75 семейства ще могат да разчитат и да са спокойни за децата си. Общо 14 детски градини се строят в момента на територията на Столичната община в различни райони - още една нова сграда в район „Възраждане“. Залагаме сериозен бюджет - около 70 милиона лева за строителство, отчуждаване и проектиране, за да решаваме заедно проблемите на младите хора в София“.


„Най-сетне, както виждате, вървим напред. Надявам се във срок да свършим - в края на февруари строителите да са приключили и да въведем сградата в експлоатация  и на пролет да я оживим с много деца“, казва районният кмет Теодор Петков и представя кмета на Владая Цветанка Здравкова:


„Много активен кмет, надявам се да има повече такива кметове като нея. Тя е емоционален човек, това е много хубаво и е важно за селото. Влага сърце и душа за всяко нещо“, казва Петков в подкрепа на думите, че Здравкова се грижи както за децата, така и за възрастните хора във Владая.


Цветанка Здравкова разказва, че имат подкрепата на много активни граждани, които даряват храни. За разширението на детската градина казва, че са го чакали дълги години:



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 31.01.2021 10:52

    Няма нещо, направено от филоложката Фандъкова през всичките и 11 г кметуване, което да не е поправяно многократно, дано владайската детска градина е първия обект без последващи поправки

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

стрелец

До обяд ще ви е малко напрегнато

До обяд ще ви е малко напрегнато, особено ако сте имали