Свързани новини

31.01.2021 08:03

Скали се срутиха върху автомобил на АМ Струма

Видян 3459 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

         Скална маса се свлече на автомагистрала Струма в участъка от София до Перник. Движението от 7-ми до 9-и км на АМ Струма се осъществяваше временно в платното в посока София двупосочно поради срутване на скална маса, съобщиха от АПИ. Това всъщност е бившата АМ Люлин - гордост на Борисов 1 и неколкократно ремонтирана за 10 години. От Пътната агенция заявиха, че по време на свличането е преминавал автомобил. За щастие, шофьорът и спътниците му са невредими. Нанесени са само материални щети.


"Карах в средната лента, излизайки от тунела, и падна скала върху мен. Скалите се изсипаха върху нас, минахме през някои от тях. Бяхме четирима души в колата с две деца отзад", разказа шофьорът пред бТВ.


Инцидентът се случи часове, след като премиерът Бойко Борисов посети друго свлачище - по пътя Своге - Ребърково, където констатира, че "за съжаление, такава е природата в България". По думите на премиера почти всяка сряда правителството заделя десетки милиони за свлачища, срутища и ремонти по стари трасета.  


В неделя зам.-министърът на регионалното развитие Николай Нанков коментира пред БНР, че само за януари има над 50 новообразували се свлачища в страната.


"Само за януари 2021 година имаме над 50 новообразували се свлачища в страната. Какви са причините, геолозите по-добре биха обяснили, най-вече климатичните явления, атмосферните явления, свързани с високи температурни амплитуди, с преовлажняване на почва, на скалните масиви. Това са геодинамични процеси, които за съжаление тази година са с изключително голяма честота", каза Нанков.


По думите му има над 2200 регистрирани свлачища в България, като 990 от тях са активни. За миналата година има около 40 стари свлачища, които са се активирали и 6 появили се наново.



В началото на годината пък свлачище развали „пътя като картичка”, според думите на Борисов за Рилския манастир. Този участък, струващ 6 млн. лева тъкмо бе открит, макар и незаконно - без Акт 15 и Акт 16, когато свлачището го затвори отново.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 01.02.2021 09:03

    Самият Борисов е истинско срутище върху България и бълг.народ, няма почистване...

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

лъв

Професионалните ангажименти днес ще ви донесат удовлетворение и признание


Професионалните ангажименти днес ще ви донесат