Свързани новини

30.01.2021 08:42

Имунитет и без антитела след изкаран К19: Израел

Видян 6605 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

    Ново проучване, проведено върху израелски здравни работници, сочи, че хората, заразени с коронавирус, развиват голяма степен на имунитет към вируса - дори когато нивата на COVID антитела са ниски или дори не съществуват, съобщава israelnationalnews.com.

Според доклад във вторник на Канал 12, изследователски документ, подписан от д-р Тал Брош, шеф на инфекциозното отделение на болница Ассута и член на правителствената комисия за разпространение на ваксината срещу коронавирус, установява, че реинфекциите с COVID са изключително редки и че широко разпространените, разпространявани в търговската мрежа серологични тестове за коронавирусни антитела са неефективни при определяне дали човек е развил имунитет срещу вируса.

„Според съществуващите данни днес серологичните тестове за наличие на антитела не са ефективен инструмент за оценка дали има достатъчно ниво на антитела, за да предложи имунитет срещу инфекция, както от естествена инфекция, така и от ваксинация“, се казва в изследователската статия част.

„Следователно не се препоръчва тези тестове да се използват за проследяване на напредъка след получаване на ваксината, освен като част от медицински изследвания.“

Авторите на изследователския труд отбелязват, че проучванията показват, че нивата на COVID антитела са склонни да спадат значително в кръвните проби, взети от възстановени пациенти след четири до осем месеца от момента на инфекцията. Независимо от това, дори субекти без антитела срещу COVID са склонни да имат ефективен имунитет към вируса.

Изследването изследва около 12 000 здравни работници, които са заразени с коронавирус, след което се възстановяват. Докато някои от субектите развиват антитела, според серологичните тестове, други не. Резултатите от серологичните тестове обаче не дават много индикации за цялостния имунитет, установи проучването. Въпреки че много от пациентите нямат


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

водолей

Ще си възвърнете вярата в хората

Ще си възвърнете вярата в хората, при това по някакъв