Свързани новини

28.01.2021 11:54

Защо Мутафчийски лансира най-скъпите маски да заменят всички?

Видян 16150 пъти | Коментари 6
Гласували 6 рейтинг: 3.5000
много слаба слаба добра много добра страхотна

   След тв анонса на проф. Мутафчийски, че трябва да останат само едни маски - FFP2 и нагоре, вместо досега използваните от всякакъв вид, фейсбук беше залят с реклама, а магазините за санитария и аптеките не останаха назад. Досега от щаба твърдяха, че маската пази, независимо каква е. Както твърдяха също, че коронавирусът не е по-опасен от сезонния грип - направи го самия Мутафчийски и отново по телевизия, броени дни преди да се отметне и да заяви, че иде враг с непозната в историята сила. Проблемът е, че според публикуваните от 19 минути световни изследвания, с които е грехота, ако в НОЩ не са запознати, всъщност никоя маска не гарантира 100% защита, а даже трудно и 50%. Многобройни са случаите, които го доказаха и на практика - най-интересният е с трима заразени ръководители на парламентарни групи в Италия, снабдени точно с налаганите сега маски, спазващи дистанция над 2 метра.

За хората, особено за възрастните обаче проблемът е сериозен. Не е все едно за тях дали ще извадят 50-60 стотинки за досега използваните маски или ще им се наложи да купят поне 2 маски - всяко по 5-6 лева. В някои магазини се възползваха и вдигнаха цените допълнително, в други те останаха същите, но отново са твърде високи, след като струват колкото няколко хляба. А има и по 10 лв. В същото време някой ще спечели


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 006 Anonimen 31.01.2021 10:23

    Защо ли му трябваше на Мутафчийски и на другите медици от НОЩ да влизат в корупционните схеми на властта?! Дали само огромните и неадекватно огромни спрямо стандарта на най-бедните поданици заплати или има и още нещо....

  • 005 Anonimen 29.01.2021 11:34

    за тестовете - това къде е произведен не е от голямо значение, защото неточните резултати се дължат на броя цикли, които правят в лабораториите, както и на прилагания тест на Дростен. Технологията е на Кари Мълис, но конкретният PCR тест е на немеца. Да не говорим, че въпросният тест не е за диагностика. Какви точни резултати се очакват не знам. За маските - тия маски, които налагат в момента навсякъде са такива, че през тях се диша в пъти по-трудно. Така че проблем не е само цената, а проблемът с дишането.Маските, каквито и да са не пазят, всички лекари го знаят, но ти пречат да дишаш нормално. А да ходиш с тях по улицата, под дъжд или сняг е без коментар!

  • 004 Anonimen 28.01.2021 17:11

    Така както Мутрата наложи басмяните парцали преди време, точно за това става въпрос. А траурният агент като ги налага да осигури безплатното им раздаване, аман от преиграване на комични подлоги

  • 003 Anonimen 28.01.2021 15:37

    Хубави въпроси,на които би следвало да дадете хубави отговори-нали това е работата на разследващата журналистика?Аз пък се сещам да питам какво стана с онези маски от парцали,дето вдъхновено ни показваха как ги шият по разни странни места-селски къщи,някакви измислени ателиета и пр.Министър-председателят умилено поздравяваше шивачките и обясняваше как"ще ги изнасяме в цяла Европа,заедно със защитни облекла".За момента трябва да сме доволни,че не ни задължават да ходим със скафандри,а защо не и с шнорхел,водолазна маска и плавници?

  • 002 Белгийски съд: Носенето на маски е противоконституционно 28.01.2021 12:43

    На 12 януари полицейският трибунал в Брюксел взе решение , оправдаващо призован мъж, който не е носил маска, според адвоката му Хелен Александрис. Съдията заключи, че изискването за задължително носене на маска в публичното пространство е противоконституционно. Министърът на вътрешните работи Анелис Верлинден заяви, че прокурорът е обжалвал решението. Съдът припомни, че двата члена на закона, свързани с обществената сигурност, министерската заповед от 30 юни 2020 г., въз основа на която е установено нарушението, са изключения от принципа на свобода на движение.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

козирог