Свързани новини

28.01.2021 11:36

БСП: Валери Симеонов си взе язовир на тръгване

Видян 1467 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Вярно ли е, че направените предложения в параграф 119 и 120 от Закона за водите, които се правят порочно между първо и второ четене в преходните и заключителни разпоредби в Закона за рибарството и аквакултурите, са лобистки и касаят фирма на Валери Симеонов? Вярно ли е, че в съседство на язовир „Овчарица“ в друг воден обект е разположил незаконно садки и чрез направените предложения има интерес да развива дейност във въпросния язовир „Овчарица?“ Това попита народният представител Румен Георгиев по време на заседание на Комисията по земеделие и храни. По думите му порочна практика е да се внасят промени между първо и второ четене в преходни и заключителни разпоредби на друг закон – в случая основен и ключов – Законът за водите, които изискват най-малкото частична оценка от ресорното министерство – МОСВ.


Лобистките поправки  в текстовете за издаване на разрешително за водовземане и за ползване на воден обект се правят под предлог, че ще бъде намалена административната тежест за земеделските стопани.


Той обърна внимание, че част от промените касаят и Постановление 181 на Министерски съвет за определяне на стратегически обекти и дейности, които са от значение за националната сигурност.


„Как така се предлага само язовир „Овчарица“ да бъде включен в приложение номер 1 от Закона за водите като комплексен и значим“. Така направените лобистки предложения би трябвало да има становища от Министерството на околната вода и средите, МВР, Министерствата на отбрана, ДАР, ДАНС, Министерство на енергетиката, НИМХ, Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури, Дирекция към Министерски съвет – Модернизация на администрацията. „Очакваме отговорите от вносителя Йордан Апостолов, от НФСБ, по тези въпроси“, подчерта Георгиев.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 28.01.2021 11:43

    Назаем от Led Eisblock Четв., 28/01/2021 10:52 Интересно видео, дали ще го пуснат по кабеларките МУ нова, баджак-тв и БНТ1? https://thebulgariantimes.com/wp-content/uploads/Новата-Нормалност.mp4

  • 001 Anonimen 28.01.2021 11:43

    Ало БСП,къде са обещанията за промяна Изборният кодекс,в полза на обществото,няма ги,нали.Или го направете,или не говорете повече,че ставате смешни.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

рак

Интуицията ви ще бъде особено силна днес

Интуицията ви ще бъде особено силна днес, което ще ви