Свързани новини

28.01.2021 09:27

2-ри сме по използвани минерални извори: М. Николова

Видян 1162 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

България цели да привлича инвестиции както в масовите зимен и летен туризъм, така и в специализирани типове туризъм като балнеология и спа, културно-исторически, голф и други перспективни продукти. Страната ни предлага отлични възможности за вложения в балнео и спа курорти и е на 2-ро място в Европа, веднага след Исландия, по експлоатирани термални минерални извори с над 600 на брой. Много от тях са разположени на лесно достъпни места с добре развита пътна и въздушна инфраструктура. Това заявих по време на работна среща в Риад с Ясир Ал-Румайян, гуверньор на Публичния инвестиционен фонд на Кралство Саудитска Арабия. В дискусията участва и посланикът на България в Саудитска Арабия Н. Пр. Димитър Абаджиев.


Министерството на туризма е в готовност да предоставя актуална информация на потенциални инвеститори от Саудитската Арабия и при интерес да организира инвестиционни турове в България, подчертах пред гуверньора на фонда, както и че българското правителство е разработило и имплементирало изключително благоприятни условия за чуждестранни инвеститори, а страната ни е с най-ниския корпоративен данък от 10% в ЕС.


Българската икономика бе във възход до 2020 г., с устойчив ежегоден растеж на БВП от над 3 % и второ място по най-нисък дълг в Европа, като приносът на туризма към БВП е ежегодно между 10-11%, посочих по време на срещата, както и че България предлага на инвеститорите правителствени стимули, социална сигурност и данъчни облекчения, в допълнение с образована и квалифицирана работна ръка.


Туристическият сектор в България се очаква да нарасне с повече от 40% през следващите 10 години и инвестициите в строежа на луксозни 4 и 5 звездни хотели е основна предпоставка за привличането на високоплатежни туристи в България, споделих пред домакина на срещата. Предвид географското си положение страната ни предоставя достъп до пазар Югоизточна Европа с над 150 млн. потребители и общ пазар на ЕС с близо 500 млн. потребители, разясних пред гуверньора. Добре свързана и функционираща инфраструктурна мрежа е основния двигател на икономическия растеж, предоставя бизнес възможности, привличане на инвестиции и създаване на работни места. Предвидени са и инвестиционни стимули в България с възможността за придобиване на държавни и държавно-общински парцели без процедура за обществена поръчка, информирах Ясир Ал-Румайян, гуверньор на Публичния инвестиционен фонд на Кралство Саудитска Арабия", съобщи вицепремиерът Марияна Николова.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

риби

Използвайте методичността си

Не позволявайте на ежедневните неразбории да помрачат