Свързани новини

27.01.2021 12:16

ГЕРБ се отказа да връща директорските заплати на висши чиновници

Видян 2202 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Управляващите мълчаливо оттеглиха скандалното си законово предложение , с което искаха да позволят на висши държавни чиновници да участват в директорски и управителни съвети на държавни предприятия, за което биха получавали допълнителни доходи, предаде Сега.


Предложението беше внесено в парламента от Министерския съвет в началото на ноември 2020 г. С него ставаше възможно лица, заемащи редица висши държавни длъжности – ръководители на бюджетни организации, главни и административни секретари в органи на изпълнителната власт, както и главните секретари на президента, Министерския съвет и на Народното събрание – да влязат в управителните органи на публичните предприятия и да получават заплати и бонуси оттам.


Това нововъведение се правеше по възможно най-лошия начин – с поправки в Закона за публичните предприятия (ЗПП), заровени в преходните и заключителните разпоредби на проект за промени в Закона за железопътния транспорт. Промяната можеше да остане неразкрита, ако за съществуването й не беше алармирала Мая Манолова, председател на платформата "Изправи се.БГ".


Между първо и второ четене на законопроекта се оказа, че група депутати от ГЕРБ тихомълком се оттеглили скандалното предложение. В мотивите си за отпадането му неясно са записали, че искат да "прецизират разпоредбите, свързани с възможността определени категории лица да имат правото да участват в органите за управление и контрол на публичните предприятия". При обсъждането на текста в пленарната зала в сряда нито един от тях не намери куража да обясни от парламентарната трибуна какво ги е накарало да оттеглят подкрепата си за идеята на правителството.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 27.01.2021 13:47

    Толкова алчни и безскрупулни типове не е имало в управлението на тази държава. Не стига, че скрито и на тъмно крадат от всички, ами наглостта им е безкрайна и си прокарват чрез мнозинството и законно незаслужено облагодетелстване за стотици хиляди на година

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

риби