Свързани новини

27.01.2021 12:12

Реагираме веднага и при бедствията, и при пандемията: Борисов

Видян 1800 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Както с бедствията и авариите, щом има проблем, веднага реагираме, за да няма риск, така и с пандемията майсторски предотвратяваме опасностите. Затова и България има най-добрите параметри“. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на днешното редовно правителствено заседание, на което бяха отпуснати 5,76 милиона лева на общини за преодоляване на последици от бедствия и за ремонт на улици, съобщава правителствената информационна служба.

Премиерът сравни настоящата ситуация по отношение на COVID-19 в България със случващото се в други европейски страни и въведените там строги мерки. „И вместо да се радваме, сега ще си търсим начин, по който да избухне пак пандемията и да затворим всичко, както и в другите държави. Трябва ли да го направим?“, попита реторично министър-председателят. Борисов отбеляза, че разбира затрудненията на ресторантьорския и хотелиерския бизнеси. „Разбираме ги и тях, затова и Министерството на труда и социалната политика, и Министерството на икономиката разработиха толкова мерки за подкрепа за близо 2 млрд. лева“, напомни премиерът. Припомняме, че 1-2% са изплатените помощи за работниците от затворените фирми до края на 2020 г.


Борисов добави, че заедно с помощта за пенсионерите разходите нарастват на около 3 млрд. лв.
„Това не е нагласата на целия туристически бранш“, отбеляза от своя страна кметът на Банско Иван Кадев и добави: „голямата част разбират мерките у нас и ги приемат. Защото е много тънка границата между живота и здравето на хората и бизнесът. И благодарят за мерките, които правителството прилага“.
В рамките на заседанието кметът на Банско изрази признателност за отпуснатите на общината средства днес. На заседанието на правителството бяха одобрени 4,296 милиона лева на общините Банско, Благоевград, Сапарева баня и Априлци за предотвратяване, овладяване и преодоляване на последиците от бедствия. А останалите 1,47 милиона лева от общата сума 5,76 млн. лв. Министерският съвет отпусна по бюджета на община Добрич за основен ремонт на ул. „Генерал-майор Стефан Попов“ и на още няколко натоварени и интензивно използвани участъци от уличната мрежа в града.
Община Банско получава 1 339 951 лв. за укрепване дъното на река Глазне, минаваща през град Банско, южно от моста на ул. „Найден Геров“. „Глазне е планинска, силна, буйна река, която през годините ни създаваше много проблеми. За нас е важно да укрепим дъното, да я почистим, за да сме спокойни, че когато се съберат двете реки – Бъндеришка и Демянишка, градът ще остане спокоен и



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 27.01.2021 12:32

    Самохвалкото се окачестви и като голям майстоp, само че типично по неговия майстоpлък отчетените милиаpди не са стигнали до бенефициентите. Къде са милиаpдите шефе, излез и кажи на pестоpантьоpите?!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

везни