Софийският окръжен съд издаде осъдителни присъди за обвиняемите по делото за убийството на мъж в бързия влак международния бърз влак от Пловдив за София през 2018 г., съобщават от пресцентъра на прокуратурата.


До жестокото престъпление се стигна след спречкване и саморазправа между пътници в композицията малко след потеглянето от гарата в Ихтиман на 16 ноември 2018 г. По първоначалната информация от органите на реда и разкази на очевидци тогава се разбра, че жена е пробола 50-годишен мъж в областта на сърцето, вследствие на което той е издъхнал.


Прокуратурата сега разкрива подробно детайлите около престъплението, от които става ясно, че извършителите на убийството са двама.


Около 7:45 ч. на 16 ноември 2018 г. на гара Ихтиман, З.М. и К.М. се качили в бързия влак, пътуващ за София. Двамата се разположили на седалките един срещу друг, а до тях седнали и две жени. Встрани от тях пътувал А.Ц.


Двамата подсъдими започнали да разговарят на висок глас, при което З.М. събула маратонките и качила краката си на седалката срещу нея. А.Ц. им направил забележка, а З.М. и К.М. реагирали с агресия, обиди и заплахи по негов адрес. Междувременно подсъдимата извадила от дъното на куфара си туристически нож, като го поставила отгоре върху други вещи и затворила ципа. Тези нейни действия били наблюдавани от спътника ѝ К.М.