Свързани новини

26.01.2021 16:54

Новата авария във Варна е крита 10 дни: Eкоминистърът

Видян 1756 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Министърът на околната среда и водите Емил Димитров - Ревизоро обвини ВиК - Варна, че е прикривало 10 дни новата авария на фекалния тръбопровод в местното езеро. Според него шефовете на водните дружества в страната са "много важни и нищо не можеш да им кажеш". Димитров окачестви аварията като екологична катастрофа и се възмути, че нито той бил уведомен, нито регионалното министерство, което е принципал на ВиК, предаде Сега


Именно водният оператор е стопанин на тръбата. А Димитров визира 10-дневно укриване, защото още на 15 януари агрегатните уреди са отчели съмнителни показатели. Обществеността бе информирана вчера, 25 януари. Но разпространената от община Варна версия гласи, че ВиК е докладвало веднага за проблема, след което била уводомена фирмата, полагаща тръбата. После тя е извършила оглед на място, за да удостовери аварията.


Най-вероятно 10-дневният период се дължи на липсата на възможност за проверка. При лошо време тя няма как да се осъществи в езерните води.


Покрай засушаването и питейната консумация от язовир "Камчия" Димитров влезе през последните месеци в тежък конфликт с шефовете на ВиК-дружествата във Варна и Бургас Валентин Вълканов и Ганчо Тенев. Той ги обвини, че не управляват добре водния ресурс, а те му отвърнаха на иронична пресконференция, че нищо не разбира.


Сагата с тръбата очаквано повлече проверки. Ревизоро разпореди да се види кой как от ВиК - Варна е укривал аварията, а и да се изследва замърсяването на езерните води. РЗИ пък се зае да провери показателите на плажа в квартал "Аспарухово", който е най-близо до мястото на инцидента.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 26.01.2021 19:01

    Хидрозоро де факто обвинява шефа си Борисов, тъй като Варна е бастион на ГЕРБ и всичко нарежда Тиквата, там са и най-големите кражби и далавери след София и магистралите

  • 001 До боклуците от безвремието в Булгаристан 26.01.2021 11:54

    Сигурно пак са комунистите са крили за станалото, но ако Димитров знаеше, досега ехе, ама на има заговор, крият, покриват, ето и пачките скриха и кюлчетата, че и ваксините прибраха, лоши комунисти, завиждат на слънцето на демокрацията при ОПГ ГЕРБ „Гешефт Груп“ !!! А и какво са десет дни в сравнение с вечността при управлението на ГЕРБ „Главанаци за Енергично Разграбване на Булгаристан“ ?!!!!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

към хороскоп хороскоп

везни